Özbekistan'ın kalbi: Registan Meydanı
Özbekistan'ın kalbi kabul edilen Registan Meydanı, tarih ile iç içe geçmiş önemli bir noktadır...
Türk sinemasının unutulmaz siması ve kendisiyle özdeşleşen karakterleriyle izleyiciyi güldüren, güldürürken düşündüren bir isim Kemal Sunal. Kapıcılar Kralı, Hababam Sınıfı, Çöpçüler Kralı, Süt Kardeşler, Tosun Paşa, Kibar Feyzo ve dahası…
10 Kasım 1944 yılında dünyaya gelen Kemal Sunal, hayatının dönüm noktasını Vefa Lisesi'ndeki felsefe öğretmeninin kendisini Müşfik Kenter ile tanıştırmasıyla yaşadı. Yıllarca tiyatro sahnelerinde rol aldığı günlerden birinde, 1973 yılında Ertem Eğilmez tarafından beğenildi ve Tatlı Dillim adlı film ile beyaz perde yolculuğuna başladı, hayatı değişti.
12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun olarak 1995 yılında bitirdi ve yüksek lisans yapmaya başladı. Yüksek Lisans tezi 2005 yılında ailesi tarafından "TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü" ismi ile kitap haline getirilip yayımlandı. Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. En son 1999 yapımı Propaganda filminde yer alan Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçaktan kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonrası hayata gözlerini yumdu.
Doğum tarihi 10 Kasım'dı; ancak o, Atatürk'e duyduğu saygı nedeniyle daima 11 Kasım'da kutladı. Bizler de doğum günü vesilesiyle, usta oyuncuyu sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan FİKRİYAT veya fikriyat.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Özbekistan'ın kalbi kabul edilen Registan Meydanı, tarih ile iç içe geçmiş önemli bir noktadır...
“İyi ki” geçtiniz bu dünyadan dediğimiz isimleri konuştuğumuz podcast programımıza hoş geldiniz,...
İnsanlık farklı dönemlere geçiş yaparken bu esnada birden çok eğitim modeli ortaya çıkar. Bunlardan...
Fikriyat ekibi olarak bu sene altıncısı düzenlenen Etnospor Kültür Festivali'ne katıldık. Alanda...
Lotus ayak uygulaması, Çin'de ortaya çıkmış trajik bir gelenektir. Bu topraklarda belirli sebeplerden...
İstanbul'da aynı semtte birbirine yakın kütüphaneleri tanıttığımız, Kütüpistanbul'un yedinci...