Ahmet Hamdi Tanpınar'dan 1 kitap 1 cümle
Ahmet Hamdi Tanpınar için "geçmiş" hep çocuk yaşta kaybettiği annesinin resmidir. Peki, Tanpınar'ın bu yüzden her zaman rüyalara sığındığını, hayal ve hülya kavramının eserlerinin bütününde yer edindiğini biliyor muydunuz? Sizler için, "Zaman şairi'' dediğimiz Tanpınar'dan ''1 kitap 1 cümle''yi derledik.
Giriş Tarihi: 10.05.2019
09:09
Güncelleme Tarihi: 10.05.2019
09:22
''Okunmuş kitap bir servetti.''
Sahnenin Dışındakiler kitap özeti:
Tanpınar'ın bu eseri Milli Mücadele yıllarının romanıdır. Romanın kahramanlarından İhsan, romanın bir yerinde "Orada (Anadolu'da) mücadele var, muharebe var. Mukadderatımız orada halledilecek! Asıl sahne orası. Biz burada maalesef sadece seyirciyiz. Sahnenin dışındayız" demektedir. Roman adını ve konusunu "sahnenin dışında" olanların içlerinde ve etraflarında olup bitenlerle, zaman zaman geçmişe, maziye yönelerek değişimler, hasretler ihtiraslarla kazanmaktadır.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
''Dua, ruhun Allah'la karşılaşmasıdır.''
Mahur Beste kitap özeti:
Mahur Beste'de Tanpınar'ın Huzur ve Sahnenin dışındakiler adlı romanlarında önemli bir motif olan "Mahur Beste" teması önemli yer tutar. Mahur beste, acı bir aşk hikâyesinin klasik musiki kalıplarıyla soyutlanmasıdır. Tanpınar, klasik Türk musikisini medeniyetimizin özlü bir yansıması olarak kabul eder. Mahur Beste'de Tanpınar'ın diğer eserlerinde de görülen medeniyet meselesi büyük bir ağırlıkla ele alınır. Mahur Beste, tanzimat sonrasında toplum hayatımızın her yönüne yansıyan değişim ve başkalaşımın yansıtıldığı ve her fırsatta tartışıldığı bir roman özelliğindedir.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
''Hâlbuki kitaplar, sevginin birleştirici bir şey olduğunu yazıyorlardı.''