Arama

Klasik kitaplardan alıntılar

Kitap okumak, klasikleri okumakla başlar. Çoğu insana okuma aşkını kazandıran bu yapıtlardır. Italo Calvino, klasik eserler için şöyle der: "Klasikler, insanların, hiçbir zaman "okuyorum" demedikleri, genellikle "yeniden okuyorum" dedikleri kitaplardır." Zamana meydan okuyan ve insanların aklından çıkmayan bu eserlerden alıntıları sizler için derledik.

  • 8
  • 30
BU ÜLKE
BU ÜLKE

Bu Ülke, Cemil Meriç'in "aynı kaynaktan fışkırdılar" dediği eserler dizisinin önemli bir halkası. "Bir çağın, daha doğrusu bir ülkenin vicdanı olmak, idrakimize vurulan zincirleri kırmak, yalanları yok etmek, Türk insanını Türk insanından ayıran bütün duvarları yıkmak" isteği Cemil Meriç'in düşünme ve yazma çabasına her zaman yön vermiştir. Bu kitap bu isteğin en fazla berraklaştığı eseri: "Bu sayfalarda, hayatımın bütünü, yani bütün sevgilerim, bütün kinlerim, bütün tecrübelerim var. Bana öyle geliyor ki, hayat denen mülakata bu kitabı yazmak için geldim: Etimin eti, kemiğimin kemiği." Bu özgün fikir adamının sürekli etrafında, içinde dolandığı Doğu-Batı sorunu yanında, özellikle sol-sağ kutuplaşmasına ve kalıplaşmasına ilişkin önemli tespitlerini ve aforizmalarını içeriyor Bu Ülke.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

  • 9
  • 30
PUSLU KITALAR ATLASI
PUSLU KITALAR ATLASI

Yaşanılanlar, görülenler ve öğrenilenler ne kadar acı olursa olsun, macera insanoğlu için büyük bir nimetti. Çünkü dünyada ki en büyük mutluluk, bu dünyanın şahidi olmaktı.

İhsan Oktay Anar

Gerçekle hayal arasında bir yolculuk; Puslu Kıtalar Atlası

  • 10
  • 30
PUSLU KITALAR ATLASI
PUSLU KITALAR ATLASI

Edebiyatımızın köşe taşlarından olan İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası, yayımlandığı dönemden bu yana büyük yankı uyandırdı. Tarihi romandan daha fazlası olan Puslu Kıtalar Atlası, ilk baskısını 1995 yılında yaptı. 17. yüzyıl Osmanlısında yaşayan Uzun İhsan Efendi'nin tasarladığı dünya atlasını çizebilmek için rüya halini kullanmasını anlatan kitap, insanları gerçekle hayal arasında bir yolculuğa çıkarıyor.

"Yeniçeriler kapıyı zorlarken" düşler üstüne düşüncelere dalan Uzun İhsan Efendi, kapı kırıldığında klasik ama hep yeni kalabilen sonuca ulaşmak üzeredir: "Dünya bir düştür. Evet, dünya... Ah! Evet, dünya bir masaldır." Geçmiş üzerine, dünya hali üzerine, düşler ve "puslu kıtalar" üzerine bir roman.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

  • 11
  • 30
SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ
SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ

Bazen düşünüyorum, ne garip mahlûklarız? Hepimiz ömrümüzün kısalığından şikâyet ederiz; fakat gün denen şeyi bir an evvel ve farkına varmadan harcamak için neler yapmayız?

Ahmet Hamdi Tanpınar

Yazarların sıkıntıları

  • 12
  • 30
SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ
SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ

Tanpınar'ın eserlerinde "zaman meselesi" oldukça önemli bir yer tutar. O, hemen hemen her şeyi, mekânı ve cansız eşyayı dahi zaman ile münasebeti bakımından ele alır.

İlk olarak 1961 yılında yayınlanan roman, Türk halkının kültür bocalaması meselesi üzerinden ilerler. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın şiiri sembolist bir ifade üzerine kuruludur. Aynı anlatım tarzı romanlarına da zaman zaman sirayet eder. "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" toplumumuzun bu değişme süreci içindeki durumunu, fertten yola çıkarak topluma varan bir teknikle anlatır.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN