Arama

YKS ne zaman yapılacak? YKS'ye dair sıkça sorulan sorular

2020 yılında uygulanacak YKS'nin tarihi, corona virüsü tedbirleri kapsamında Temmuz ayına ertelenmişti. Geçtiğimiz günlerde ise YKS'nin Haziran ayında yapılacağı duyuruldu. Yalnızca sınav tarihi değil, sınav süresi ve baraj puanlarına dair de değişiklikler açıklandı. Peki, YKS ne zaman yapılacak? YKS konuları nelerdir? YKS'ye dair en merak edilen ve sıkça sorulan soruları derledik.

  • 13
  • 32
ÖĞRENCİLER FELSEFEDE HANGİ KONULARDAN SORUMLU OLACAK?
ÖĞRENCİLER FELSEFEDE HANGİ KONULARDAN SORUMLU OLACAK?

Felsefe dersinde 11'inci sınıf konularına yer verildi. Diğerlerinde ise şöyle: Mantıkta, Mantığa Giriş, Klasik Mantık; Sosyolojide, Sosyolojiye Giriş, Birey ve Toplum, Toplumsal Yapı, Toplumsal Değişme ve Gelişme; Psikolojide, Psikoloji Bilimini Tanıyalım, Psikolojinin Temel Süreçleri konuları sorumlu olunanlar arasında yer aldı.

  • 14
  • 32
YKS KILAVUZUNA NASIL ULAŞILABİLİR?
YKS KILAVUZUNA NASIL ULAŞILABİLİR?

Kılavuz, ÖSYM'nin //www.osym.gov.tr internet adresinde DUYURULAR başlığı altında yayımlandı.

  • 15
  • 32
SINAV OTURUMLARI NELERDİR?
SINAV OTURUMLARI NELERDİR?

Temel Yeterlilik Testi (TYT): YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm adaylar için zorunlu (2019-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2020-TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebilecek).

YKS ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): İsteğe bağlı.

YKS üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT): İsteğe bağlı.

  • 16
  • 32
YDT HANGİ DİLLERDE YAPILACAK?
YDT HANGİ DİLLERDE YAPILACAK?

Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

  • 17
  • 32
ADAYLAR SINAV GİRERKEN HANGİ BELGELERİ YANINDA BULUNDURMAK ZORUNDA?
ADAYLAR SINAV GİRERKEN HANGİ BELGELERİ YANINDA BULUNDURMAK ZORUNDA?

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunlu:
- İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)
- Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı (Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;
* Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar,
* Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı,
* T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan 'fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu' veya 'fotoğraflı, barkodlu-karekodlu' Geçici Kimlik Belgesi'nin geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilir.)

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN