Korona hapsinden nasıl ibret alınmalı?
Müminin başına gelen her bir musibet, günahlarının bağışlanmasına bir vesiledir. Musibet karşısında isyan etmek yerine öncelikle sabırlı olmak, sağduyu ve akl-ı selim ile hareket etmek gereklidir. Yüce Allah gönderdiği her musibetten, dünyamıza ve ahiretimize yönelik dersler çıkarmamız için bizleri uyarır, tevekkül ve mağfiret için fırsat verir. "Korona hapsinden nasıl ibret alınmalı?" sorusuna kıymetli yazarımız M. İhsan Karaman'ın babası, İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, kaleme aldığı bir şiir ile cevap veriyor.
Giriş Tarihi: 07.05.2020
11:53
Güncelleme Tarihi: 07.05.2020
12:54
Bu da geçecek Ya Hû, ama fırsat bilelim Öz eleştiri yapıp hata nerde diyelim Defteri temizleyip kalpten pası silelim Tevbe edelim uçsun ruhu kaplayan küller
"Hak şerleri hayreyler" ibret alırsan eğer Kazandığın seninle giderse bulur değer Ölümü düşünmekmiş hapsin hikmeti meğer Hayri ölmeden ölen Allah kulunu över Asıl vatan aşkıyla inliyor bakın neyler
Koronavirüs sebebiyle evlerimizde kalmanın bir gereklilik arz ettiği şu günlerde ilim, irfan, hikmet hazinesi, geçmişe hem de geleceğe dair bilgilerin kaynağı Kur'an'ı Kerim'den istifade edebilir; podcast kayıtlarımızla İslam'dan fıkha, edebiyata, tarihe dair bilgiler içeren programlarımızı dinleyebilir ve güncel olayların tarihte yer alan örnekleriyle, edebiyattan sanata dair birçok içeriğimizi de takip edebilirsiniz.
Hayrettin Karaman kimdir?
1934 yılında Çorum'da doğdu . İlk İmam Hatip okullarından biri olan Konya İmam Hatip Okulu ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde okudu. İki yıl İstanbul İmam Hatip Okulunda meslek dersleri öğretmeni olarak çalıştıktan sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'ne fıkıh asistanı oldu. Yüksek İslam Enstitülerinin İlahiyat Fakültelerine dönüşmesinin ardından akademik çalışmalarını tamamlayarak sırasıyla doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı.
Yarım asra yaklaşan fikir ve meslek hayatı boyunca, yurt içi ve yurt dışında binlerce konferans, seminer, panel, vaaz, hutbe, kurs, yazılı ve görsel medya programı, eğitim programında yer alarak eğitim, öğretim, tebliğ ve irşad faaliyetini sürdürdü. Aralarında bugünün tanınmış bilim ve fikir adamları olan binlerce öğrenci yetiştirdi. M.Ü. İlahiyat Fakültesinde İslam Hukuku Anabilim dalı başkanlığı ve Fakülte Kurulu üyeliği yaptı. MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Karaman'ın üç çocuğu, yedi torunu dört de torun çocuğu vardır.
İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman'ın Fikriyat.com'da yer alan yazılarına ulaşmak için tıklayın