Arama

Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan 76 isim Resmi Gazete'de yayımlandı. Atanan isimler arasında Alev Alatlı, Murat Bardakçı, Prof. Dr. Teoman Duralı, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Prof. Dr. Ümit Meriç gibi önemli isimler bulunuyor.

  • 12
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

DR. SEMA RAMAZANOĞLU

25 Ağustos 1959'da Denizli'de doğdu. Baba adı Niyazi, anne adı Gülseren'dir. Tıp Doktoru, Radyoloji Uzmanı; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Radyoloji ihtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaptı. Zeynep Kamil ve Haydarpaşa Numune Hastanesinde çalıştı. İstanbul'da özel bir tıp kliniği kurdu. Birçok sivil toplum kuruluşu içinde yönetici veya katılımcı olarak faaliyet gösterdi. AK Parti'nin kurucularından olup 2 dönem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. İslam Kalkınma Bankası Akil Kadınlar Danışma Kurulunun Kurucusu ve aktif üyesi oldu. 64. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yaptı. İyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Ramazanoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.

  • 13
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

ZÜLFİYE FÜSUN KÜMET

1961 yılında doğdu. Babasının görevinden dolayı Gaziantep doğumlu. Aslen Tuncelili. İlk ve Orta öğrenimini Tekirdağ ve Malatya' da tamamladıktan sonra İzmir Kız Lisesi'ni bitirdi. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olduktan sonra 26 yıl boyunca Bakırköy ve Ataköy' de Serbest Diş Hekimliği yaptı. Diş Hekimleri Odası Bölge Temsilciliği dahil olmak üzere bir çok sivil Toplum Kuruluşunda görevlerde bulundu. Şu anda Gıda, Bilişim Teknolojileri ve İhracat yapan şirketlerinin Yönetim Kurulunda görevini yürütmekte. 2008 yılından itibaren Ak Parti Kadın Kolları MKYK' da görevine devam etmekte. Evli ve 2 çocuk annesi.

  • 14
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

PROF. DR. ZÜMRÜT BEGÜM ÖGEL

İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. 1985'de ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Ögel, aynı üniversitede 1985-1987 arasında Gıda Mühendisliği'nde yüksek lisans yaptıktan sonra 1993'de İngiltere University of Leeds'de 'Moleküler Fungal Genetik ve Enzim Biyoteknolojisi' alanında Moleküler Biyoloji ve Biyokimya Bölümünden doktora derecesini aldı. University of Oxford 'Bitki Bilimleri Bölümü'nde davetli burslu araştırmacı olarak çalıştı.1994'de ODTÜ'de Gıda Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent,1998 yılında doçent, 2003 'de ise profesör oldu. Çeşitli idari görevlerde bulunan Ögel, 2005-2009 yılları arasında ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı, 6 yıl ODTÜ Mühendislik Fakültesi Eğitim Komisyonu üyesi ve 2 yıl Fakülte Kurulu üyesi, 2005-2009 arasında TÜBİTAK-Tarım Orman Veterinerlik (TOVAG) Danışma Kurulu üyesi oldu. 2009 -2010 arasında ziyaretçi akademisyen olarak Akdeniz Üniversitesinde tam-zamanlı öğretim üyesi olarak görev aldı. 2010 yılında ODTÜ tam zamanlı öğretim üyeliğinden ayrıldı ve ODTÜ'de ve Yeditepe Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştı. Ögel, 2015 Yılı Mart ayından itibaren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde Gıda Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış 117 adet yayını bulunan Prof. Dr. ÖGEL, 20 adet bilimsel kurulda hakemlik yaptı. TÜBİTAK-Mühendislik Bilimleri Dalında Genç Bilim İnsanı "TÜBİTAK Teşvik Ödülü" (2003), Klinik Mikoloji Derneği "En İyi Araştırma Ödülü" (2005), Biyoteknoloji Derneği "Poster Yarışması 2. cilik Ödülü" (2005 ) sahibidir. Çeşitli idari görevleri yanı sıra KAL-DER, Eğitimde Kalite Grubunun kurulması ve Kurucu Başkanlığı, ODTÜ'de Eğitimde Kalite Çalışmaları, ODTÜ Biyoteknoloji Ar-Ge Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Akdeniz Üniversitesi bünyesinde açılan 'Biyomühendislik' Programının başvuru çalışmalarının gerçekleştirilmesi gibi faaliyetlerde de aktif görev almıştır. Yurt-içi ve yurt-dışı çok sayıda seminere de davetli olarak katılan Ögel evli ve 2 çocuk annesidir.

  • 15
  • 64
SOSYAL POLİTİKALAR KURULU
SOSYAL POLİTİKALAR KURULU

PROF. DR. EDİBE SÖZEN

Türk sosyolog, iletişim bilimci, politikacı; Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Yardımcısı, HKÜ İletişim Fakültesi Dekanı. 1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 1984 yılında, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 1989 yılında yine aynı bölümde "toplumsal yapı, değişme ve toplumsal kimlik" başlıklı teziyle, doktor unvanını aldı. 1991-1993 arasında Wisconsin Üniversitesi Communications Arts (İletişim Sanatları) bölümünde "honorary fellow" statüsüyle "sosyal temsiller teorisi" ve "insan iletişimi" konularında çalıştı. 1994 da uygulamalı sosyoloji doçenti oldu. 1985-2007 arası İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özellikle insan hakları ve sivil toplum kavramları ile bu kavramların iletişimle ilişkisi alanlarında çalışmalar yürüttü. Kültürlerarası iletişim, uluslararası iletişim ve kimliklerin inşası alanında çalışmaktadır.

  • 16
  • 64
Türkiye’nin yetiştirdiği ve geleceğe yön verecek neferler

DR. İBRAHİM ALTAN

1964 Beykoz/İstanbul doğumlu olan İbrahim Altan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "İslâm Tarihinde Sicilya Adası'nın Yeri" adlı tez konusu ile Yüksek Lisansı'nı, "XII. Yüzyılda Kuzey Afrika İtalya Ticari İlişkileri" adlı Doktora tezini tamamladı. Dr. İbrahim Altan, 1993- 2004 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslam Tarihi asistanı olarak çalıştı. Dr. İbrahim Altan, alanı ile ilgili olarak Diyanet İslâm Ansiklopedisi'nde maddeler yazdı, bilimsel dergi ve gazetelerde yayınlar yaptı. Doktora çalışması için bir yıl kadar İtalya'da kaldı, alanı ile ilgili olarak Roma, Perugia ve Sicilya'da araştırmalar yaptı.

1999 depremiyle birlikte insani yardım örgütlerinde gönüllü olarak çalışmaya başlayan Dr. İbrahim Altan, hem Adapazarı hem de Düzce deprem bölgelerinde koordinasyon görevi yaptı. Yuvacık- İzmit, Serdivan- Adapazarı, Düzce ve Kaynaşlı'da prefabrik konutların kurulmasını koordine etti. Nisan 2000 ile Nisan 2013 yılları arasında Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu'nda Genel Sekreterlik görevini üstlendi. Derneğin ISO 9001 kalite belgesi almasında ve Birleşmiş Milletler Sosyal Konsey üyeliğine kabul edilmesinde etkin rol oynadı. 1999'dan sonra ülkemizde meydana gelen tüm doğal afetlerde fiilen çalışan Dr. İbrahim Altan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliği, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sosyal Riski Azaltma Projesi Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 26 Aralık 2004'te yaşanan Açe depremi başta olmak üzere 2005 yılından itibaren Pakistan, Nijer, Filistin, Somali, Yemen, Suriye, İran, Arakan, Etiyopya, Lübnan, Makedonya, Bosna, Bulgaristan vd ülkelerde yaşanan bütün afetlerde ve insani krizlerde operasyonlar yönetti. 2013 yılı Şubat ayından itibaren ise İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani İşler Birimi Türkiye temsilcisi olarak görev yapmaya başladı. Dr. İbrahim Altan Evli ve dört çocuk babasıdır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN