İbadetin önemi ile ilgili ayetler
İbadet, Allah'a karşı sevgi, saygı ve bağlılığımızı gösteren duygu, düşünce ve davranış biçimleridir. İnsanoğlu olarak her birimizin yaratılış gayesi Yüce Rabbimize kulluk ve ibadet etmek; Cenab-ı Hakk'ın rızasını kazandıracak salih ameller işlemektir. Bu amaçla fert ve toplum yararına gerçekleştirilen her olumlu davranış dini ve manevi bir anlam kazanır. Peki ibadet nedir? İbadetin önemi nedir? İbadetin önemi hakkında Kur'an-ı Kerim bize ne öğütlemiştir?
Giriş Tarihi: 12.11.2021
14:30
Güncelleme Tarihi: 12.11.2023
13:22
◾ Andolsun ki Nûh'u elçi olarak kavmine gönderdik. Dedi ki: "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin; sizin O'ndan başka tanrınız yoktur. Doğrusu ben, üzerinize gelecek büyük bir günün azabından korkuyorum."
A'râf Suresi – 59. Ayet
A'râf Suresi okumak ve dinlemek için tıklayın
📌 Sûrenin başlarında Hz. Âdem hakkında bilgi verilmişti. 59-93. âyetlerdeyse Hz. Nûh ile daha sonraki bazı peygamberlerin kendi toplumlarıyla ilişkileri ve dinlerini tebliğ çabaları özetlenmekte; ardından değerlendirme mahiyetinde bazı açıklamalar yapıldıktan sonra 103-156. âyetlerde Hz. Mûsâ'nın tebliğ faaliyetleri, kendi kavmiyle ilişkileri, Firavun ve yandaşlarına karşı verdiği mücadeleye geniş olarak yer verilmekte; daha sonra yine İsrâiloğulları'nın dinî, ahlâkî ve sosyal hayatlarıyla ilgili karakteristik özellikleri anlatılmaktadır.
Tefsirin devamını okumak için tıklayın
Esma-i Hüsna'nın kişiliğimiz ve ahlakımız üzerindeki etkisi
◾"İşte bu Allah sizin rabbinizdir. O'ndan başka tanrı yoktur. O her şeyin yaratıcısıdır. Öyleyse O'na kulluk edin, O her şeye vekildir (Güvenilip dayanılacak tek varlık O'dur)."
En'âm Suresi – 102. Ayet
En'âm Suresi okumak ve dinlemek için tıklayın
📌 İnsanlar, şuradan buradan edindikleri aslı olmayan derme çatma inançlardan vazgeçerek, Allah hakkında, bir önceki âyette belirtildiği şekilde inanç taşımaya çağrılmakta, O'ndan başka tanrı bulunmadığı, önceden olduğu gibi şimdi ve bundan sonra da her şeyin yaratıcısının O olduğu vurgulanmakta; insanlardan, burada belirtildiği şekilde oluşturdukları sahih imanlarını, uydurma tanrılara değil, yalnız Allah'a kulluk ederek ibadetle pekiştirmeleri istenmektedir.
Tefsirin devamını okumak için tıklayın
Aile hakkındaki hadis-i şerifleri okumak için tıklayın