Arama

Kişisel gelişim canavarı

Modern dünya ibaresi, bir algı ve yanılsamanın hakikate uyarlanma çabasından ibarettir. Bu mefhumun bir yansıması olan simülasyon hayat; adeta bir fanustaki insanın itibar kazanması, kıymet görmesi ve kendisine vaat edilen konfor dolu yaşama ulaşabilmesi için benliğinden vazgeçerek bir rakam olmasını ister. Bunun karşılığında ise hakikatten uzak, plastik bir mercek sunar insanlığa...

🔹 Kişisel gelişimin insanlığa yol olarak reçete sunduğu bireyselleşme, insanlığın fıtratına ters olduğu gibi kişinin insaniyet ayarlarını bozarak var olduğu toplumdan da uzaklaştırır.

🔹 Bu öğretiye göre insanın yükselişinin başkalarının başlarına basarak olması bir sorun teşkil etmez. Böylece ortaya çıkan, kişiliksiz bir kişilik, numune bir insan fikri hakikat arayışından uzaklaşmayı temsil eder.

HIZ VE HAZ ÇAĞINDA İNSAN

🔹 Kişisel gelişim öğretisi insanlara sadece bir insan olmayı, ismini temsil etmeyi, dünyanın geçiciliğini idrak ederek sükunet yüklü bir hayat sürmeyi yasaklar.

🔹 Bu anlayışa göre etiket dolu, görünür ve hayatın merkezinde bir yaşam sürmek insanlar için tercih değil zorunluluktur. Bugün toplumsal ve aile hayatında en çok edilen şikayetlerden birisi: Artık onu tanıyamıyoruz...

HER GÜN GÜNCELLENEN VARLIK

🔹 Aldığı eğitimler ve okuduğu kitaplar ile kendisini her zaman, her koşulda "en iyi" olarak kabul eden modern insan için hayat, sürülecek bir yaşam değil her daim kazanılması gereken bir savaştır.

🔹 Sürekli birilerinin önüne geçmek, en değerli varlık olmak gibi düşüncelerle var olmaya çalışan kişisel gelişmiş insan, Hak Teala'nın isteklerine ne denli uygun olabilir?

BİZ'DEN BEN'E: KİŞİSEL GELİŞİM

🔹 Kişisel gelişim kitapları en çok geleneğe düşmandır. Dedelerimizden duyduğumuz, büyüklerimizden tevarüs eden tüm güzellikler bu anlayışa göre yanlıştır.

🔹 Geleneğimiz bize acziyeti, tevazuyu, güzel kulluğu salık verirken kişisel gelişim benliğimizi öncelediğimiz bir anlayışa sahip olmamız gerektiğini yoksa "değersiz bir yığın" olacağımızı söyler.

YENİ DÜNYA DÜZENİ NASIL KURULDU?

  • 10
  • 15

🔹 İslam, insanlar arasında kardeşlik bağları tesis eder. Allah Teala Hucurat Suresi 10. Ayette: "Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin..." buyurur.

🔹 Kişisel gelişim kitaplarının bizlere dayattığı fikirler ise kardeşlik duygusundan uzak, hedefe ulaşmak için insanın sadece kendisini öncelediği bir tutumlar manzumesidir.

VAHŞİ KAPİTALİZMİN ÇARKLARI

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN