Arama

Sabırla ilgili 10 öğüt

Musibetlere karşı sabretmek Müslümanların ahlaki özelliklerindendir. Sahabeler başlarına bir musibet geldiğinde, bir sıkıntı ile karşılaştıklarında sabreder ve Allah'tan yardım dilerlerdi. Yüce Allah Kur'an'da sabredenleri müjdeleyerek, sabırlarından dolayı ecirlerinin hesapsız olarak verileceğini bildirir. Sizler için başta sahabeler olmak üzere ümmetin alimlerinden sabırla ilgili öğütleri derledik.

Sabırla ilgili 10 öğüt

📌 Sızlanmak, gözünden yaş dökmesi, kalbin mahzun olması değildir. Fakat asıl sızlanmak, kötü söz söylemek ve fena zanda bulunmaktır.

UBEYD BİN UMEYR

📝 Ebû 'Âsım" ve "İbn Katâde" künyeleriyle bilinmekteydi. Ubeyd bin Umeyr Hz. Peygamber (Sav) zamanında dünyaya geldi ancak Tâbii'nin büyüklerinden sayılmaktadır. İbn Sa'd onu "Bir çok hadîs rivâyet etmiş sika bir râvidir" şeklinde tarif etti. İbn Kuteybe ve Suyûtî onu Mekke ehlinin kadısı sıfatıyla kaydettiler.

Sabırla ilgili 10 öğüt

📌 Biz yaşamamızın en hayırlısını sabırla bulduk. Sabırla en üstün yaşama eriştik. Eğer sabrın bir adam olduğu farzedilirse, en iyi adam sabır olurdu.

HZ. ÖMER

Mü'minlerin Emiri Hz. Ömer'den öğütler

Sabırla ilgili 10 öğüt

📌 Sabır iki kısımdır. Biri musibetlere karşı sabırdır ki, bu güzeldir. Diğeri ise, günahlardan uzaklaşmaya sabırdır ki, daha faziletli ve daha üstündür.

MEYMUN BİN MEHRAN

📝 Meymun bin Mihran, Ebu Hureyre, Abdullah b. Abbas ve Abdullah b. Ömer'den hadis rivayet etmiş bir alimdir. Ömer b. Abdulaziz, döneminde kadılık yaptı. Hasan Basri, İmam Zühri ile birlikte yaşadığı dönemin en büyük alimleri arasındaydı. Meymun b. Mihran'a göre zalim bir yöneticiye doğru yolu göstermekten daha büyük bir hâyır yoktur.

  • 10
  • 10
Sabırla ilgili 10 öğüt

📌Zafere ulaşmak, sabırdan sonra gelir, ferahlık ve sevinç üzüntüden sonra gelir, güçlük ve sıkıntıdan sonra kolaylık gelir. Sabır, sahibine silahsız ve hazırlıksız ordudan daha çok yardımcıdır. Sabrın zaferdeki yeri, vücuttaki baş gibidir.

İBN-İ KAYYIM EL CEVZİYYE

📝İbn-i Kayyım El Cevziyye 1292'de Şam civarında dünyaya geldi. İbn Teymiyye başta olmak üzere döneminin ünlü alimlerinden dersler aldı. Tefsir, usûl, kelâm, fıkıh ve nahiv ilimlerinde derin bilgi sahibi olan Cevziyye 1323'te vefat etmiştir. İbn-i Kayyım Cevziyye'nin 50'nin üzerinde eseri vardır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN