Arama

10 dâhi ve yazarın günlük ritüelleri

Balzac, Mozart, Beethoven, Flaubert ​... Bu listedeki hemen hemen herkesi tanıyorsunuz. Peki, bu dahilerin günlük ritüellerini biliyor musunuz ? Kaç saatlerini ailelerine harcıyorlar ? Günlük kaç saat yazı yazıyorlar ? Sizler için bu zaman dilimlerini derledik.

  • 4
  • 11
Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğan Mozart, daha küçük yaşta kendiliğinden çaldığı piyanoda, parçaları babası dikkatle dinliyor, notalarını yazıyordu.

Babası Leopold Mozart, Salzburg Başpiskoposluğu Saray Orkestrası'nda keman çalan, bir çok besteler ve keman için bir metod yazan bir müzikçiydi. Mozart, henüz çocukken müzik dersleri almaya başladı. Hatta bu dönemde bazı eserler besteledi. Müzik otoriteleri Mozart'ın henüz çocukken bestelediği eserlerde bile müzikal dehasının izlerinin görüldüğünü belirtir.

  • 5
  • 11
Gustave Flaubert
Gustave Flaubert

Gustave Flaubert , edebiyat eleştirmenleri tarafından modern romanın kurucusu kabul edilir. En tanınmış eseri, 19. yüzyıl toplumsal gerçekliğini çarpıcı biçimde aktaran ve dünya klasikleri arasına giren Madame Bovary'dir. 1857'de yayımlanan ve Fransa'da ciddi tartışmalara neden olan bu eserden sonra realist akımı başlatan kişi olarak gösterilir.

  • 6
  • 11
Immanuel Kant
Immanuel Kant

Immanuel Kant, felsefesinin kurucu isimlerinden biri oldu ve felsefe tarihinin kendisinden sonraki dönemini belirleyici olarak etkiledi. "Ne bilebilirim?", "Ne yapmalıyım?" ve "Ne umabilirim?" soruları etrafında felsefeyi yeniden biçimlendirdi.

  • 7
  • 11
Sigmund Freud
Sigmund Freud

Psikanalizin babası sayılan Sigmund Freud, belki de psikanalize en ihtiyaç duyan kişilerden biriydi. Kişiliğin 5 farklı dönemden geçerek geliştiğini öne süren Psikanalitik kuramın kurucusudur. Bir psikoterapi tekniği olarak psikanaliz, hastaların zihinsel süreçlerinin bilinç dışı unsurları arasındaki bağlantıları ortaya çıkarmaya çalıştı.

  • 8
  • 11
Thomas Mann
Thomas Mann

1875 yılında Lübeck'te doğan Thomas Mann bir tüccar ailesinin çocuğuydu. Varlıklı ailesi sayesinde iyi bir eğitim gördü, ancak babası ölünce üniversite eğitimini tamamlayamadı.​

Hitler iktidara gelince sürgüne gönderilen Mann, 1936'da da Alman vatandaşlığından çıkarıldı. Çeşitli ülkelere sığınan Thomas Mann, bundan sonra romanlarında çağımız dünyasının sorunlarına çağrışımlar getiren büyük mitosları da işledi. Thomas Mann,1929 yılı Nobel Edebiyat Ödülü sahibidir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN