Dünyayı geziyoruz: Gelenekler
Yaşamımıza yön veren en temel unsurlardan biri de aile ve toplum faktörü... 8 milyara yakın insan olarak hayatın farklı yansımalarını farklı boyutlarda yaşıyoruz. Bu sebeple dünyadaki gelenek ve görenekler yaşanılan yere göre de çeşitlilik gösteriyor. Bazıları eğlenceli bazıları ilginç bazılarıysa insanı hayrete düşürecek kadar şok edici olabiliyor. "Dünyayı geziyoruz" serimize, ilginç gelenekler ile devam ediyoruz.
Giriş Tarihi: 25.06.2020
09:40
Güncelleme Tarihi: 09.07.2020
20:48
Brezilya, Güney Amerika kıtasının neredeyse tüm merkez bölgesini ve kuzeydoğu kısmını kapsayan 200 milyon nüfusu ile çok çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan, dünyanın en büyük ülkelerinden birisidir. Büyük bir grup insanla tanışmak için, Brezilyalılar kendilerini her zaman tanıştırır ve elleri ayrı ayrı sallarlar.
Nüfus: 209,5 milyon
Başkent: Brasília
Resmi dili: Portekizce
Japonya'da ev sahibinin evine saygı göstermenin bir işareti olarak ayakkabılarını kapının girişinde bırakılır. Birinin evinde çıplak ayakla dolaşmak saygısızlık olarak kabul edildiğinden çoraplar çıkartılmaz. Bizden farklı olarak Japonlar dini mekanlara ve restoranlara da girerlerken de ayakkabılarını çıkarıyorlar.
Nüfus: 126,5 milyon
Başkent: Tokyo
Resmi dili: Japonca
Anadolu'nun köylerinde dokunan halı, kilim, örtü ve perdelere işlenen desenler ve giysiler üzerinde kullanılan motifler genellikle vahşi hayvanları yaşam alanlarından uzak tutmak için işlenmiştir.
Nüfus: 82 milyon
Başkent: Ankara
Resmi dili: Türkçe
Bulgaristan'da yüzyıllardır kutlanan Baba Marta (Marta Nine) geleneği baharın gelişiyle ilgili birtakım törenler ile başlıyor. 1 Mart günü "martenitsa" isimli kırmızı beyaz renkteki ip bileklikler takılır ve dilek tutulur. İlk leylek görüldüğünde ise çıkarılıp meyve verecek bir ağaca bağlanır. Böylece dileğin kabul olacağı umulur.
Nüfus: 7 milyon
Başkent: Sofya
Resmi dili: Bulgarca
Dünyayı geziyoruz: İlginç tasarıma sahip binalar
Danimarka'da tarçın kokusunun evlilik ile ilgili ilginç bir bağı var. Orta Çağ baharat satıcıları çok meşgul olduklarından geç yaşta evlenirlerdi ve yaydıkları tarçın kokusunu hala bekâr olduklarını gösterirdi. Günümüzde hala Danimarka'da bekar birinin 25'inci yaş gününde üzerine tarçın dökülüyor.
Nüfus: 5,806 milyon
Başkent: Kopenhag
Resmi dili: Danca