Arama

İbn-i Sina, ilaçları nasıl topluyor, saklıyor ve hazırlıyordu? İbn-i Sina kimdir?

İslam dünyasının bilim insanları denildiğinde akla ilk gelen isimlerinden birisi olan İbn-i Sina, hem filozof hem tabip olarak asırlarca Avrupa tıbbını etkiledi. Modern tıbbın kurallarını belirleyen bir İslam alimi olan İbn-i Sina'nın 276 esere imza attığını ve birçok eserinin, yüzyıllar sonra dahi birincil kaynak olarak okutulduğunu biliyor muydunuz? Peki, Doğu'da "İbn Sina", Batı'da "Avicenna" olarak nam salan İslam alimi, ilaçları nasıl topluyor, saklıyor ve hazırlıyordu?

  • 10
  • 21
İLAÇLAR İNSAN VÜCUDUNDA NASIL DENENİYORDU?
İLAÇLAR İNSAN VÜCUDUNDA NASIL DENENİYORDU?

İlacın insan vücudu üzerinde denenmesi gerekir. Bu deneme iki şekilde yapılır;

İnsan vücudu ile at ve aslan vücuduna ilaçlar ters etki yapar. İnsan vücudundan sıcak etkili ilaç aslan ve at üzerinde ters etki yapabilir.

Bazı ilaçlar bazı vücutlarda etkili, bazılarında etkisizdir. Örneğin kurtboğan bitkisi insan vücudu için öldürücü iken, sığırcık kuşları için yiyecektir.

  • 11
  • 21
HAZIMSIZLIK İÇİN NE YAPILMALI?
HAZIMSIZLIK İÇİN NE YAPILMALI?

Yemeklerin sindirimine yardımcı olan en iyi ilaç biberdir.
Sol tarafa uzanılmalı. Çünkü bu durumda, karaciğer mideyi kuşatır.
Kuşkonmaz, gündüz güzeli, tatlı badem yağı, pazı, lahana ve zeytin yağı. Bunları tek başına ya da birlikte mideye sürülmeli.

Hücreleri yenileyen bitki kürleri

  • 12
  • 21
İBN-İ SİNA İLAÇLARI NASIL HAZIRLARDI?
İBN-İ SİNA İLAÇLARI NASIL HAZIRLARDI?

İlaçlar basit ve bileşik olarak hazırlanır. Basit ilaçların, üzerine dışarıdan çeşitli yöntemler uygulanarak yeni özellikleri ortaya çıkar. Örneğin, droglar pişirilmekte, dövülmekte ya da bir başka ilaçla karıştırılmasından dolayı değişikliğe uğrar. Ancak bu etkilerin, fazlası ilacın yapısını bozar. Bazı ilaçların yapıları normal pişirme ile bozulabilir. Bu nedenle bunlar çok az pişirilir.

  • 13
  • 21
HEKİM İLAÇ İLE DENGEYİ SAĞLAR
HEKİM İLAÇ İLE DENGEYİ SAĞLAR

İbn-i Sina hastalıklara karşı vücutta doğal bir güç olduğunu ve tedavinin bu güç ile birlikte gerçekleştiğini belirtmektedir. Örneğin, ödemin ve iltihaplı şişin iyice olgunlaşması döneminin sonuna doğru, hekim şiş gideren ve iltihabı boşaltan ilaçları karıştırarak, hastaya içerir veya hasta bölgeye haricen uygulanır.

Bedenin kendini koruması ve hayatını devam ettirmesi için gerekli olan etki ve fayda, bu güç ile sağlanır. Zararlı maddelerin atılması da bu güç ile gerçekleşir.

İnsan vücudunda üretilen ve faydası olan maddeler vardır. Ancak bunların dengesinin bozulması durumunda hekim ilaçla bu dengeyi sağlamayı çalışır.

Tedavi amaçlı kullanılan 20 şifalı bitki

  • 14
  • 21
İLAÇLARIN MİKTARI NEDEN ÖNEMLİDİR?
İLAÇLARIN MİKTARI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Maddenin belirli bir mikaları belli bir etkili ise, yarısı daha az etkilidir diye bir kural yoktur. Miktar etki için etkili olmayabilir.

Her türlü ilaç, etkisi zayıfsa iki katı kullanılarak, istenen etkiye yakın bir etki sağlanır. Tansiyon ilaçlarında etkiyi görmek için doz artırılabilir.

Hekimlerin piri İbn-i Sina'dan okunması gereken kitaplar📚

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN