Arama

İbn-i Sina, ilaçları nasıl topluyor, saklıyor ve hazırlıyordu? İbn-i Sina kimdir?

İslam dünyasının bilim insanları denildiğinde akla ilk gelen isimlerinden birisi olan İbn-i Sina, hem filozof hem tabip olarak asırlarca Avrupa tıbbını etkiledi. Modern tıbbın kurallarını belirleyen bir İslam alimi olan İbn-i Sina'nın 276 esere imza attığını ve birçok eserinin, yüzyıllar sonra dahi birincil kaynak olarak okutulduğunu biliyor muydunuz? Peki, Doğu'da "İbn Sina", Batı'da "Avicenna" olarak nam salan İslam alimi, ilaçları nasıl topluyor, saklıyor ve hazırlıyordu?

  • 13
  • 21
HEKİM İLAÇ İLE DENGEYİ SAĞLAR
HEKİM İLAÇ İLE DENGEYİ SAĞLAR

İbn-i Sina hastalıklara karşı vücutta doğal bir güç olduğunu ve tedavinin bu güç ile birlikte gerçekleştiğini belirtmektedir. Örneğin, ödemin ve iltihaplı şişin iyice olgunlaşması döneminin sonuna doğru, hekim şiş gideren ve iltihabı boşaltan ilaçları karıştırarak, hastaya içerir veya hasta bölgeye haricen uygulanır.

Bedenin kendini koruması ve hayatını devam ettirmesi için gerekli olan etki ve fayda, bu güç ile sağlanır. Zararlı maddelerin atılması da bu güç ile gerçekleşir.

İnsan vücudunda üretilen ve faydası olan maddeler vardır. Ancak bunların dengesinin bozulması durumunda hekim ilaçla bu dengeyi sağlamayı çalışır.

Tedavi amaçlı kullanılan 20 şifalı bitki

  • 14
  • 21
İLAÇLARIN MİKTARI NEDEN ÖNEMLİDİR?
İLAÇLARIN MİKTARI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Maddenin belirli bir mikaları belli bir etkili ise, yarısı daha az etkilidir diye bir kural yoktur. Miktar etki için etkili olmayabilir.

Her türlü ilaç, etkisi zayıfsa iki katı kullanılarak, istenen etkiye yakın bir etki sağlanır. Tansiyon ilaçlarında etkiyi görmek için doz artırılabilir.

Hekimlerin piri İbn-i Sina'dan okunması gereken kitaplar📚

  • 15
  • 21
MİDE SIKINTISI YAŞAYANLAR İÇİN
MİDE SIKINTISI YAŞAYANLAR İÇİN

Midenin en azılı düşmanı, mideyi tıka basa doldurmaktır. Buna dikkat edilmeli.
Az ye hep ye kuralını uygulanmalı.
Aşırı aç gezilmemeli.

  • 16
  • 21

Maddelerin üzerine herhangi bir etki uygulandığında maddenin biçimleri değişebilir. Bu etki maddenin üzerinden kaldırıldığı zaman madde eski şekline dönerse bu biçim değişime elastiki değişim denir. Eğer etki kalktığında biçim değişimi devam ediyorsa bu hale akış denir. Ölçülmeyecek derecede küçük bir zor etkisiyle oluşan gerilim sonucu biçimini sürekli olarak değiştiren cisimlere akışkan denir.

Doğaseverlerin bilmesi gereken 25 bitki terimi

  • 17
  • 21
İBN-İ SİNA İLAÇLARI NASIL SAKLARDI?
İBN-İ SİNA İLAÇLARI NASIL SAKLARDI?

Bitkilerin kurutulduktan sonra kullanım süreleri iki ya da üç yıldır. Nadir de olsa bazı bitkilerin dayanma süreleri üç yıldan fazladır. Hayvansal kaynaklı ilaçlar, sağlıklı ve dinç hayvanlardan ilkbahar mevsiminde elde edilir. İstenen ilaçlar vücutça sağlam hayvanlardan, kesilip temizlendikten sonra alınır. Hastalıklı veya ölmüş hayvanlardan elde edilmiş olan ilaçlar tercih edilmemelidir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN