Arama

Kurban Bayramı’nda Fikriyat ile ne okuyalım, ne dinleyelim, nereye gidelim?

Kurban, bir Müslümanın bütün varlığını gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir. "Fikriyat ile ne görelim, ne okuyalım, nereye gidelim?" başlığı altında Kurban Bayramı'nda değerlendirebileceğiniz birbirinden kıymetli tavsiyeleri sizlerle buluşturuyoruz. 2022 Kurban Bayramı'nda yakın tarihte kaybettiğimiz Sezai Karakoç'un kaleminden "Yitik Cennet"i okuyabilirsiniz. Ya da güneşli bayramın tadını çıkartarak yeni yolculuklara adım atabilirsiniz. Gelin sizler için hazırladığımız tavsiye listesine daha yakından bakalım.

  • 9
  • 13
Ne yapalım?
Ne yapalım?

Nafile ibadet

🔘 Bir bağlayıcılığı olmayan ibadetler manasna gelen gelen nafile, kulun isteyerek Hak Teala'ya ziyade biçimde ibadette bulunmasıdır.

🔘 Sevap kazanılması umularak gerçekleştirilen nafile ibadetler için belli bir vakit yoktur. Müslümanlar bir rahmet ve bağışlanma günleri olan bayramlarda Yüce Allah'ı (CC) çokça zikrederler ve nafile ibadette bulunurlar.

  • 10
  • 13
Nereye gidelim?
Nereye gidelim?

🔘 Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ihlara Vadisi, bitki örtüsü ve barındırdığı şapellerle doğa, tarih, sanat ve kültür olgusunu bir arada buluşturuyor.

🔘 Ihlara Vadisi, tektonik yükselmeler ve Hasandağı volkanının püskürmesinin ardından çöküntüye uğrayan alan üzerinde ilerleyen Melendiz Çayı'nın binlerce yılık aşındırması sonucunda oluştu.

🔘 Bu çay, Ihlara Vadisi boyunca araziyi derin ve sarp bir biçimde yarmak suretiyle, vadi boyunca görkemli ve çarpıcı güzellikler meydana getirdi.

  • 11
  • 13

🔘 Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurmasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi, yürüyüş yolları ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini cezbediyor. Kanyon, yer yer 100-120 metreye varan derinliğe sahiptir.

🔘 Doğa, kendini vadi içinde sakladığı bu yerde duvar gibi dik, derin ve dar vadinin tabanındaki suyun kenarında, bağlar ve bahçelerden oluşan yoğun bir yeşillik şeridi yer alır.

🔘 Ihlara Vadisi'ndeki kayalara oyulmuş freskli kiliseler korunarak, yeryüzünde eşine rastlanmayan bir tarih hazinesi olarak günümüze ulaşmıştır.

  • 12
  • 13
Ihlara Vadisi'ne nasıl gidilir?
Ihlara Vadisi’ne nasıl gidilir?

🔘 Trenle Kayseri'ye kadar gittikten sonra otobüsle aktarmalı olarak Ihlara Vadisi'ne ulaşım sağlayabilirsiniz. Nevşehir Kapadokya Havalimanı veya Kayseri Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra araç kiralayarak ya da otobüslerle Ihlara Vadisi'ne geçebilirsiniz.Ihlara Vadisi'ne yaz dönemlerinde 10.00-20.00, kış dönemlerinde ise 08.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • 13
  • 13
Kanyonda neler yapabilirsiniz?
Kanyonda neler yapabilirsiniz?

TREKKING

🔘 Ihlara'daki vadinin tabanına 397 basamaktan oluşan merdivenle inerek, 14, 7 ve 3,5 kilometrelik üç güzergahta trekking yapma imkanı bulabilirsiniz.

🔘 Ihlara Kasabası'ndan başlanan trekkingde, vadi içerisine inerken her iki tarafta yer alan kayadan oyma mekanlar ve kiliseler karşınıza çıkar. Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda vadinin solundaki parkuru takip etmelisiniz. Burada sırasıyla Kemer, Eğritaş tarihi kiliselerini göreceksiniz.

KAPICAYI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

🔘 Ihlara Vadisi'nde zengin şifalı su kaynakları vardır. Yaprakhisar köyüne 3 km uzaklıktaki Ziga Kaplıcası'nın, banyo kürleri, romatizma ve kadın hastalıklarına, içme kürleri ise mide, barsak, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarına faydalı olduğu söylenir.

Türkiye'deki doğa harikası kanyonlar

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN