Antik dönemin en etkili 8 savaş taktiği
Dünya'nın bugünkü sınırlarına ulaşması için epey kan döküldü. Teknolojinin ilerlememiş olması ve savaşların daha zorlu olması bu dönemlerde yaratıcılık ve taktikleri zorunlu kıldı. Bir bilgenin dediği gibi akıllı bir komutan savaşa girmeden kazanandır. Sizler için Antik Dönemin savaş taktiklerini listeledik.
Giriş Tarihi: 03.10.2018
15:34
Güncelleme Tarihi: 15.11.2018
10:05
Moğol İmparatoru Cengiz Han, uyguladığı savaş taktikleri ile Orta Asya'dan başlayıp Avrupa'ya kadar imparatorluk çizdi.
Cengizhan' nın torunu Batu, Kırım'ı kuşatırken Kırım Kalesini biyolojik silah yoluyla ele geçirdi. Bu olay yenilmez Moğol ordusunun ustaca savaş taktiklerinden biri olup, tarihe oldukça dramatik şekilde geçti.Biyolojik savaşlarda kullanılan silahlar, virüs, mikrop ve bakteri yoluyla düşmanı etkisiz hale getirmek için yapılan bir stratejidir.
Moğol ordusu Tatarlarla birlikte Kefe'de Kırım Kalesi'ni kuşatmış, ancak kale oldukça dayanıklı bir konumda bulunduğundan, 3 ayı aşkın süre kaleyi fethedemeyen Moğollar, bunun yerine farklı bir yöntem geliştirmiştir. Vebadan ölen insan cesetlerinin, mancınıklarla kale içine atılması ve bu yolla veba mikrobunun kale içinde bulunan kişilere bulaşmasıyla kale kısa bir sürede fethedildi.
Arkeologlar yirmi yıl önce kafatası şeklindeki bu enstrümanları Meksika'da buldu. Acı içindeki bir insanın inleme sesini çıkarması için tasarlandı. Hem kalın hem de tiz sesleri beraber barındıran ve oldukça ürkütücü bir ses çıkaran bu enstrüman, bu güne dek insan çığlığına en çok benzeyen enstrüman olarak biliniyor.
Azteklerin bu enstrüman ile düşmanlarının çığlıklarını, haykırışlarını kullanarak savaşa girdikleri düşünülüyor. Çünkü savaş başlarken düdüklerin sinir bozucu sesi düşmanın azmini kıracaktır.
M.Ö. 1274'te Kadeş Savaşı sırasında Hitit birlikleri kargaşa ve korkuya neden olmak ve düşmanın sınırlarını geçmek için ağır savaş arabaları kullanıyordu.