Arama

Ülkelerin bilinmeyen gizli silahları

ABD'nin gizli projesi olan HAARP'ın deprem, tsunami, iklimsel değişimler ve daha pek çok doğa olayı üzerinde etkileri olduğunu biliyor muydunuz? Ya da bu projenin ilham kaynağının Tesla olduğunu? Sizler için ülkelerin bilinmeyen gizli silahlarını derledik.

  • 11
  • 33
İNTİHAR SALDIRI GİYSİLERİ
İNTİHAR SALDIRI GİYSİLERİ

Dalgıçlar, 9 kilo ağırlığında kurşun ile dibe batırılarak, suyun altında 6 saate kadar 7 metre derinliğinde yürüyeceklerdi. Dalgıçlar, bir düşman gemisinin gövdesine ulaştıklarında patlayıcıları patlatarak, kendilerinin de ölümü ile sonuçlanan bir saldırı düzenleyeceklerdi.

Bu giysilerin savaşta kullanılıp kullanılmadığı belli değil ancak, ABD çıkartma araçlarının ve bir mesaha aracının intihar yüzücüleri tarafından saldıra uğradıklarını gösteren raporlar vardır.

  • 12
  • 33
KU-GO ÖLÜM IŞINI NEDİR?
KU-GO ÖLÜM IŞINI NEDİR?

Savaşta yer alan diğer ülkeler gibi, Japonlar da bir ölüm ışını geliştirmeye uğraşmaktaydı. Tesla'nın ilham verdiği, bir hava aracını yüzlerce kilometre öteden düşürebilecek yoğunlaşmış enerji ışınları, dönemin en büyük çalışmalarından biriydi. Savaş sonrasında ABD ordusunun ele geçirdiği belgelere göre Japonya, 1939 yılında Noborito'daki laboratuvarlarda çalışmalara başlamıştı.

  • 13
  • 33
ÖLÜM IŞINI NASIL ÇALIŞIR?
ÖLÜM IŞINI NASIL ÇALIŞIR?

Bilim adamları, bu ölüm ışınını gerçeğe dönüştürebilmek adına yüksek enerjili bir "magnetron'' adlı bir radyasyon ışını üretebilmekteydiler. Fizikçi Sinitiro Tomonaga'nın ekibi, 100 kW çıkış sağlayabilen bir magnetron ürettiler. Ancak bu cihaz, bilim kurgularda gördüğümüz ölüm ışınları gibi çalışmamaktaydı. Hesaplamalara göre, eğer bu cihaz düzgün odaklanır ise yaklaşık olarak 1 kilometre mesafedeki tamamen hareketsiz duran bir tavşanı, beş dakikada öldürebilmekteydi.

  • 14
  • 33
İLK ŞİFRELEME ARACI
İLK ŞİFRELEME ARACI

İkinci Dünya Savaşı'nın en ünlü şifreleme aracı Almanya'nın Enigma Makinesi olabilir ancak tek şifreleme aracı o değildi. 1937 yılında, Japonlar "97-shiki O-bun In-ji-ki" veya "97 Alfabetik Daktilo" adlı bir ürünü geliştirdiler ve Japon takvimi yılı 2597 ile adlandırıldı.

  • 15
  • 33
ŞİFRELEME MAKİNESİ NASIL ÇALIŞIYORDU?
ŞİFRELEME MAKİNESİ NASIL ÇALIŞIYORDU?

Cihaz, iki daktilo ve 25 karakterli alfabetik denetim santraline sahip bir elektrikli rotor sisteminden oluşmaktaydı. İlham aldığı Enigma cihazında da olduğu gibi, şifrelenmemiş bir yazı, normal bir şekilde girilebilmekteydi. Ancak cihazın en önemli gelişimi, kullandığı ikinci elektrikli daktilo ile şifrelenmiş mesajı bir kağıt üzerine yazabilmesiydi. Bu yüzden de cihazı kullanmak için sadece bir kişi yeterliydi.

Japonların şifreyi her gün değiştirmesinden dolayı da, şifre çözücüler, mesajlarda belirli bir desen bulamadılar. Alberto Perez'in belirttiği üzere, kontrol santrali 6'lı çiftler olarak bağlanabilen 25 bağlantıya sahipti ve bu da 70.000.000.000.000 olasılık yaratmaktaydı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN