Ağrı kesici bitkiler nelerdir? Doğal ağrı kesiciler
Bir yeriniz ağrıdığında ilk olarak ağrı kesici içenlerden misiniz? Çeşitli hastalıklardan korunma, teşhis, tedavi ya da vücuttaki herhangi bir işleyişi değiştirme amacıyla kullanılan ilaçların kimyasal olduğu unutulmamalı. İlaçların yan etkileri bir yana, hastaların ilaçlara verdiği cevap da zamanla azalır. Oysaki çoğu zaman doğal besinlerin ağrı kesici özelliklerini unutuyoruz. İşte, ağrı kesici etkisi olan bitkiler…
Giriş Tarihi: 13.04.2020
14:55
Güncelleme Tarihi: 17.07.2020
19:49
KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI NELERDİR?
Mide rahatsızlığı, bağırsak gazını düzenleme, mide ağrısını kesme, diyare tedavisi ve mide kramplarında doğal bir çare olarak sindirime yardımcı olmak için kullanılır.
Zayıf dolaşımın iyileştirilmesi, aşırı kan pıhtılaşmasının tersine çevrilmesi, yüksek kolesterolün düşürülmesi ve kalp hastalığının engellenmesi gibi koşullar için de kullanılır.
Cilt üzerine uygulandığında çok kuvvetli ağrı giderici özelliklere sahiptir.
Beyin, ağrı mesajları taşıyan kimyasal maddenin etkisini azaltır.
Diğer isimleri; bere otu, çoban süzgeçi, duvar fesleğeni, kaz otu ve yapışkan otu olarak bilinen yoğurt otunun insan sağlığı açısından birçok yararı vardır. Bel ve boyun ağrıları için ise evde yoğurt otu kremi yapılabilir. Ağrı kesici etkisi olan bu ot kısa sürede etkisini gösterir.
Ayet ve hadislerde tavsiye edilen 10 şifalı besin
YOĞURT OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Karaciğer zarında biriken toksinleri temizlemede etkilidir. Bu toksinleri idrar yolu ile vücuttan atar.
Yoğurt otu lenf hormonlarına karşı etkili olan besinlerden biridir. Düzensiz çoğalan tiroitleri düzenlemede kullanılır. Yapılan çalışmalarda lenf kanserine karşı vücuda adeta kalkan oluşturur.
Kanda bulunan kan yapıcı hücreleri artırarak demir eksikliğini giderir. Aynı zamanda kandaki trombosit hücrelerini dengeleyerek ödem oluşma riskini azaltır.
Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin sıklıkla karşılaştığı ağız içi yaralarını gidermede doğal ilaç olarak kullanılır.
Kekiğin faydaları nelerdir?
Çimenlik tarla kıyılarında, orman kıyılarında ve çayırlardaki, karınca yuvalarının üstünde yetişir. Güneş ve sıcak istediği için, toprak sıcaklığının fazla olduğu kayalık ve dağlık yerlerde çoğalır. Güneşli öğle sıcağında menekşe renkli çiçeklerden güzel koku yayıldığından, Haziran-Ağustos arası toplanır. Şifası yapraklarındadır. Bunlar saplarıyla toplanır, gölgede kurutulup ufalanır.
Kekik içerdiği timol sayesinde antiseptik, güçlendirici ve uyarıcı etkisi vardır. Timol ya da kekik kafurusu virüs ve bakterileri kovar. Kekik suyuyla yapılan banyolar vücudu dinlendirir.
Vücuttaki yağları eritir. Bu özelliğinden dolayı vücuttaki suyu atar. Hem kilo vermeye, hem de vücuttaki kan sirkülasyonunu hızlandırdığından dolayı kalbe faydalıdır. Spazm gidericidir.
KEKİK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?
İçerisinde bol miktarda antioksidan, vitamin ve mineral bulunduran kekik çayını düzenli olarak tüketmek sağlığınız için faydalı olacaktır. Nezle ve grip olduysanız kekik çayı terlemenize ve vücudunuzdaki toksit maddeleri dışarı atmanıza yardımcı olur.Her gün 1 bardak kekik çayı vücudunuzun bakteri, virüs ve mantarlarla savaşmasına yardımcı olur.