Arama

Antibakteriyel özelliği olan besin ve bitkiler🍃

Antibiyotiklerin bakteriyel enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanıldığını bilmeyenimiz yoktur. Fakat antibiyotik kullanmadan da bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz mümkün. Örneğin, sarımsağın içeriğindeki 'alisin' özünün antibakteriyel etki gösterdiğini biliyor muydunuz? Ya da eski Romalıların yaraları tedavi etmek ve enfeksiyonları önlemek için kullandıkları balın, halen bilinen en iyi doğal antibiyotiklerden biri olduğunu? İşte enfeksiyonlara karşı vücudunuzu dirençli kılacak, temel besin değeri yüksek doğal antibiyotik besin ve bitkiler...

  • 10
  • 20
BALDA HANGİ VİTAMİNLER VAR?
BALDA HANGİ VİTAMİNLER VAR?

Bal içerisinde bulunan früktoz ve glikoz çoğu kişi tarafından bilinir. Demir, fosfat, kalsiyum, sodyum, potasyum, klorür ve magnezyum gibi mineraller genelde bilinmez bunlarda balda bulunur. Bunun haricinde B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri de balda yer alarak balın inanılmaz mucizesini kanıtlar niteliktedir diyebiliriz.

  • 11
  • 20
BALIN FAYDALARI NELERDİR?
BALIN FAYDALARI NELERDİR?

Bal ayrıca çoğu bitki çaylarının içine atılarak tüketildiği için bu şekilde de yarar sağlamaktadır. Antiseptiktir, anti bakteriyel özellikleri de içeren bal tam bir hastalık savaşçısıdır.

Doğal antibiyotiktir,
Mikropların kırılmasını sağlar,
Yaraları çabuk iyileştirir,
Astım ve bronşit hastalıklarına iyi gelir,
Derideki enfeksiyonu yok eder,
Kas yorgunluklarını giderir,
Dayanıklılığını arttırır, sürekli enerji sağlar,
Kan şekeri seviyesini düzenler.

Ayet ve hadislerde balın faydaları nelerdir?

  • 12
  • 20
ZERDEÇAL
ZERDEÇAL

Zerdeçalı çoğu kişi muhteşem güzel turuncu renginden tanır. Ancak şifalarını herkes tam olarak bilemez. Zerdeçal, İngilizcesi 'Turmeric' adı verilen bir baharattır. Ana vatanı ise Hindistan. Hindistan'daki birçok hastalığın beklenenden daha az gözükmesinden zerdeçal sorumludur.

Zerdeçal içerisinde bir miktar mineral ve bir miktar da bazı vitaminler vardır. Ancak bunlar çok az miktardadır. Esas şifası, kökleri kurutulup toz haline getirilerek tüketilebiliyor. Bunun içerisinde bulunan "kurkumin" en kıymetli maddedir.

  • 13
  • 20
ZERDEÇALIN FAYDALARI NELERDİR?
ZERDEÇALIN FAYDALARI NELERDİR?

Kurkumin kansere karşı koruma sağlar. Kanserin bütün aşamalarında hem durdurucu, yavaşlatıcı bazen de antibakteriyel bir özelliğe sahiptir. Sadece kansere karşı korumakla veya tedaviye yardımcı olmak ile kalmıyor aynı zamanda son zamanların en büyük tıbbi sorunlarından birisi olan 'HIV' virüsü yani AIDS hastalığını oluşturan virüsle ve de Hepatit virüsü karaciğerde sarılık iltihabı yapan gibi virüslere karşı ciddi bir şekilde üremelerini yavaşlatıcı hatta durdurucu bir etki yapıyor.

Zerdeçal, bilinen en güçlü en doğal, zarar ve yan etkisi en düşük ayrıca en ekonomik olan antienflamatuar diyebiliriz. Çünkü zerdeçal bilinen en güçlü alkali maddedir. Aynı şekilde safrayı arttırıcı ve karaciğer safra kanallarını sulandırıp senkrosyonu arttırıp temizleyici bir etkisi vardır. Safra taşını eritmede de yardımcı olabiliyor.

  • 14
  • 20
ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?
ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?

Zerdeçalı damak tadınıza bağlı olarak yemeklerinizde salatalarınızın içerisinde baharat olarak kullanılabilirsiniz.
Zerdeçal güçlü bir baharat olduğu için tadını kontrol ederek kullanmanızda fayda vardır. Yemeklerde tadı size göre değilse ılık suya, süte veya yoğurda bir çay kaşığı zerdeçalı katıp tüketebilirsiniz.

Solunum yolu hastalıkları, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılırken etkili kullanım şekillerinden biri toz haline getirilmiş zerdeçalın bal ile karıştırılarak tüketilmesidir.

Zerdeçal nelere iyi gelir?

Ayrıca soğuk kış günlerinde bağışıklık sisteminizi güçlendirmesi için zerdeçalı çay olarak da tüketebilirsiniz. Zerdeçal çayını hazırlamak için kaynattığınız iki bardak suya 1 çay kaşığı zerdeçalı katıp demlenmesi için 9-10 dakika bekleyin. Eğer tadını beğenmezseniz bal veya limon katabilirsiniz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN