Arama

Balın faydaları nelerdir? Ayet ve hadislerde balın faydaları nelerdir?

Bal, geçmişten günümüze şifa deposu olarak tüketilen bir besindir. Balın faydaları merak edilen konulardan biridir. Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde balın faydalarına değinilmiştir. Hastalıklara karşı tek başına kullanılabileceği gibi bal, bazı yardımcı maddelerle karıştırılarak da kullanılabilir. Peygamber Efendimiz "İki şifa vardır: Bunun biri baldır, diğeri Kur'an-ı Kerim'dir" buyurmuştur. Peki, balın faydaları nelerdir? Balın vücuda faydaları nelerdir? Balın zararları nelerdir? Ayet ve hadislerde balın faydaları nelerdir? En kaliteli bal hangisidir? Balın besin değeri nedir? İşte, balın faydaları ve zararları…

  • 3
  • 22
BALIN VÜCUDA FAYDALARI
BALIN VÜCUDA FAYDALARI

Mideye kuvvet verir: Midedeki fazlalıkları dışarı atar. Hazmı gerektirmediği için kolayca kana geçer, baldaki şeker emilimi en kolay olan şekerdir.

Kansızlığı giderir: Hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir. Enes bin Malik belirttiğine göre Resulullah Efendimiz hasta olduklarında ağzına bir avuç çörek otu atar ardından da bal şerbeti içerdi.

Bal iyi bir koruyucudur: Ömrünün 3 bin yıl olduğu ifade edilir. Taze et balın içinde saklansa 3 ay; taze meyve ve sebzeler 6 ay balın içinde bozulmadan saklanabilir. Zira balda 6 çeşit koruyucu sistem vardır. Resulullah Efendimiz "Şifa veren iki şeye devam ediniz: Bala ve Kur'an'a" buyurmuştur.

Damarları açar: Şerbeti içilirse damarları açar, kalp adalesine faaliyet ve zindelik verir, kalp hastalıklarına faydalıdır, diğer şekerlerin aksine oksijen ile reaksiyona girdiğinde tam bir yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır.

Romatizmaya faydalıdır: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir, hafif ateşte ısıtılmış bal mumu ağrıyan bölgeye bağlanırsa 2-3 saat sonra ağrı ve iltihabın geçtiği görülür.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN