Doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz 5 vadi
Ülkemiz, seyrine doyum olmayan birçok doğa harikası vadiye ev sahipliği yapar. Tarih ile doğanın harmanlandığı bu alanlar, kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen insanların mola noktasıdır. Kayaların kızıllığından doğanın yeşilliğine kadar manzaralar sunan vadiler, ziyaretçilerini mest ediyor. Sizler için doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz 5 vadiyi derledik.
Giriş Tarihi: 17.09.2020
18:19
Güncelleme Tarihi: 11.09.2022
11:41
📌 Vadideki dik kaya bloğuna çelikten yapılan ve zemini cam olan seyir terası, ziyaretçilere manzarayı kuş bakışı izleme fırsatı sunuyor. Bin 400 rakımda, vadi tabanından 240 metre yüksekte bulunan seyir terasının etrafındaki bazı mağaralar ve kaya blokları, güneş enerjili sistemle aydınlatılıyor.
Türkiye'de gidilmesi gereken 5 kültür rotası
LEVENT VADİSİ’NDE NELER YAPILIR?
📌 Doğa yürüyüşü, paraşüt, kaya tırmanışı, kampçılık ve izcilik gibi faaliyetler yapabilirsiniz. Ziyaretçilerine eşsiz bir manzara imkânı sunan Levent Vadisi'nde dinlenebilirsiniz.
📌 Ziyaretçilerine eşsiz manzarada dinlenme imkânı sunan vadi, fotoğraf meraklılarının da vazgeçilmez mekânları arasında bulunuyor. Levent Vadisi, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda fotoğraf sanatçısını ağırlıyor.
LEVENT VADİSİ'NE NASIL GİDİLİR?
📌 Malatya- Kayseri karayolu üzerinde yer alan vadiye özel aracınızla gidecekseniz Levent Köyü tabelasını takip edeceksiniz. Levent Köyü'ne saptıktan sonra yaklaşık 10 dakika sonra vadiye ulaşacaksınız.
📌 Malatya merkezinden Levent Köyü'ne giden minibüs ile gidebilirsiniz. Buradan kısa bir yürüyüşle vadiye ulaşacaksınız.
TÜRKİYE’NİN GİZLİ HAZİNESİ: TAŞYARAN VADİSİ
📌 Zeminden itibaren farklı renklere bürünen Taşyaran Vadisi , bitki örtüsü, jeolojik oluşumları ile doğaseverlerin uğrak noktalarından biridir . Uşak-İzmir karayolu üzerinde şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıktadır.
📌 Batı Anadolu'nun iç kesimlerindeki dağların suyuyla beslenen Gediz Nehri, Taşyaran Vadisi'nin dahil olduğu Gediz Havzası'nın bu kesiminde ilgi çekici oluşumlara imza attı. Vadi; su, rüzgâr ve tektonik hareketler sonucu oluştu.
Ülkelere göre seyahat rehberi
📌İmren Deresi'nin 300-400 yılda gnays adı verilen çok sert yapılı kayaları şekillendirilmesiyle oluşan 1 kilometre uzunluğundaki bölge jeolojik açıdan doğal bir laboratuvardır. Vadideki kayaların yüksekliği yer yer 40 metreye ulaşıyor.
📌Deprem faylarının hareketleri sonucunda açılan vadinin çatlakları arasında giren su, güçlü akıntılar ve taşıdığı çakıllarla kayalar değirmen gibi öğüttü ve binlerce yılda bu ilgi çekici şekilleri oluşturdu.
*Gnays : Magmatik veya tortul kayaçların başkalaşıma uğramasından dolayı meydana gelen metamorfik kayaçtır.