Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer? Gribe iyi gelen besinler neler?
Kış aylarının etkisini gün geçtikçe artırması ile soğuk algınlığına bağlı hastalıklarda artış yaşanıyor. Salgın halinde pek çok insanı etkileyebilen gripten korunmak için mevsimine uygun giyinmek, dengeli ve sağlıklı beslenmek, hasta kişilerle temasta bulunmaktan kaçınmak önemlidir. Peki, grip nedir? Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer? İşte grip ve soğuk algınlığından korunmanın yolları...
Giriş Tarihi: 29.02.2020
14:16
Güncelleme Tarihi: 29.02.2020
15:53
Sarımsak, vücuda virüs ya da bakterilerin girmesini mümkün mertebe engeller ve vücuda çoktan girmiş olan virüs ya da bakterileri hızlıca uzaklaştırmak konusunda uzmandır. Sarımsak, besin değeri çok yüksek olan sarımsak tam bir şifa kaynağıdır. A, C, P ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko, fosfor ve demir mineralleri açısından son derece zengindir.
Sarımsak kürü nasıl yapılır?
2 litre limon suyunu, kavanozun içerisine koyduktan sonra 40 tane diş orta boy soyulmuş sarımsağı yıkamadan ezerek limon suyuna ilave edip tüketebilirsiniz.
Sarımsak ve limon kürü:
Sarımsak ve limon karışımı gribal enfeksiyonu önlemek adına doğru bir tercihtir. Gece yatmadan önce bir diş sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayıp, limon suyuyla yutmak vücut direncini artırarak gribi önler.
Öksürüğünüzün olduğunu anladığınız anda bal tüketmeye başlamalısınız. Bal, boğazınıza ilaç gibi fayda edip öksürüğünüzü azaltacaktır. Dilerseniz daha etkili olması için bir çay kaşığı limonla karıştırarak da tüketebilirsiniz.
Balın faydaları nelerdir?
Öksürük: Bilhassa yatağa yatınca başlayan kuru öksürüğe bal ile yapılan şerbet iyi gelir.
Nezle: Bal, limonla veya sütle içilirse nezlenin geçmesini sağlar.
Mideye kuvvet verir: Balın içerdiği şeker, emilimi en kolay olan glikoz olduğundan hazmı kolayca kana geçer. Ayrıca midedeki fazlalıkları dışarı atar.
Tam bir C vitamini deposu olan kivi, antioksidan özelliğiyle sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Portakaldan daha fazla C vitamini içeren kivi, İçindeki pektin sayesinde vücudu toksinlerden arındırırken DNA'yı korur.
Kivinin faydaları nelerdir?
Saçta egzamayı önler: Kivinin düzenli tüketimi, kan damarlarını güçlendirerek kafa derisi egzaması, baş derisi iltihabı gibi saç problemlerini önler.
Cilde C vitamini sağlar: Kivi, yüksek miktarda C vitamini içeriği ile vücudun kolajen üretimini artırır. Kolajen üretimi cildin elastikiyetini kaybetmesine neden olan yaşlılık belirtileriyle savaşır. Ayrıca, kivi C vitamini özleri sayesinde cildi sıkılaştırıp gençleştirmekle kalmaz, hasarlı hücreleri de onarır. Kivi aynı miktar portakaldan daha fazla C vitamini içerir. C vitamininin ciltte bir diğer vazifesi de cildin kurumasını önlemek ve serbest radikallerin vereceği hasardan cildi korumaktır.
Haftada en az 2 kez, özellikle omega-3 bakımından oldukça zengin olan ton, somon gibi yağlı deniz balıklarını tüketmek beyninizin ihtiyaç duyduğu omega-3 yağ asitlerini almanız için yeterli olacaktır. Özellikle balık mevsimi olan kış aylarında haftada 2-3 gün ızgara, fırın veya buğulama balık tüketmek, grip ve soğuk algınlığına karşı korur.