Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer? Gribe iyi gelen besinler neler?
Kış aylarının etkisini gün geçtikçe artırması ile soğuk algınlığına bağlı hastalıklarda artış yaşanıyor. Salgın halinde pek çok insanı etkileyebilen gripten korunmak için mevsimine uygun giyinmek, dengeli ve sağlıklı beslenmek, hasta kişilerle temasta bulunmaktan kaçınmak önemlidir. Peki, grip nedir? Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer? İşte grip ve soğuk algınlığından korunmanın yolları...
Giriş Tarihi: 29.02.2020
14:16
Güncelleme Tarihi: 29.02.2020
15:53
Öksürüğünüzün olduğunu anladığınız anda bal tüketmeye başlamalısınız. Bal, boğazınıza ilaç gibi fayda edip öksürüğünüzü azaltacaktır. Dilerseniz daha etkili olması için bir çay kaşığı limonla karıştırarak da tüketebilirsiniz.
Balın faydaları nelerdir?
Öksürük: Bilhassa yatağa yatınca başlayan kuru öksürüğe bal ile yapılan şerbet iyi gelir.
Nezle: Bal, limonla veya sütle içilirse nezlenin geçmesini sağlar.
Mideye kuvvet verir: Balın içerdiği şeker, emilimi en kolay olan glikoz olduğundan hazmı kolayca kana geçer. Ayrıca midedeki fazlalıkları dışarı atar.
Tam bir C vitamini deposu olan kivi, antioksidan özelliğiyle sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Portakaldan daha fazla C vitamini içeren kivi, İçindeki pektin sayesinde vücudu toksinlerden arındırırken DNA'yı korur.
Kivinin faydaları nelerdir?
Saçta egzamayı önler: Kivinin düzenli tüketimi, kan damarlarını güçlendirerek kafa derisi egzaması, baş derisi iltihabı gibi saç problemlerini önler.
Cilde C vitamini sağlar: Kivi, yüksek miktarda C vitamini içeriği ile vücudun kolajen üretimini artırır. Kolajen üretimi cildin elastikiyetini kaybetmesine neden olan yaşlılık belirtileriyle savaşır. Ayrıca, kivi C vitamini özleri sayesinde cildi sıkılaştırıp gençleştirmekle kalmaz, hasarlı hücreleri de onarır. Kivi aynı miktar portakaldan daha fazla C vitamini içerir. C vitamininin ciltte bir diğer vazifesi de cildin kurumasını önlemek ve serbest radikallerin vereceği hasardan cildi korumaktır.
Haftada en az 2 kez, özellikle omega-3 bakımından oldukça zengin olan ton, somon gibi yağlı deniz balıklarını tüketmek beyninizin ihtiyaç duyduğu omega-3 yağ asitlerini almanız için yeterli olacaktır. Özellikle balık mevsimi olan kış aylarında haftada 2-3 gün ızgara, fırın veya buğulama balık tüketmek, grip ve soğuk algınlığına karşı korur.
Bağışıklık sistemini güçlendirmede kefirin mucizevi bir etkisi vardır. Probiyotik ve prebiyotik kaynakları düzenli tüketildiğinde bağırsak florasını ve bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığından korunmaya yardımcı olur.
Kefirin faydaları nelerdir?
• Kefir, herhangi bir yan etkisi olmayan doğal bir antibiyotikdir. Pankreas ve gastrit sorunların da etkilidir.
• Kan şekerini düzenler, tansiyonu düşürür, saçı canlandırır ve aknelerin temizlenmesine yardımcı olur.
• Kefir, vücudu ısı değişikliklerinden; grip ve nezleden de koruduğu gibi mikropların çoğalmasına engel olur.
C vitamini açısından zengin ve antioksidan özelliği olan nar, hem kanserden hem de gribal enfeksiyonlardan koruyan son derece önemli bir meyvedir. Nar, B5, B6, C ve E, C, B1 ve B2 vitaminlerinin yanında zengin potasyum, magnezyum ve folat içerir. Nar, neredeyse bilinen her antioksidanı içermesiyle meşhurdur.
Nasıl tüketilmeli?
Nar, şekeri yüksek olmasına rağmen en güçlü antioksidan içeren meyvelerdendir. Yapılan çalışmalar mesane kanserini önlediğini gösterdi. Nar, içerdiği maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri dengeler. Beyaz kısmı ve çekirdeği ile birlikte bütün olarak yenmelidir.
Nar kabuğunun kullanım şekli:
Nar kabuğunu, kaynamış suda demleyerek çay olarak tüketildiğinde gribal enfeksiyonları öldürüyor. 1 su bardağı kaynamış suya, 2 çay kaşığı nar kabuğu atıp bal karıştırarak, 10 dakika kaynatıp suyunu düzenli tüketin.