Hangi bitki hangi hastalığa iyi gelir? Hastalıklara şifa olan bitkiler...
Tedavi araçlarından biri olan bitkiler, ilaca benzer bir etki göstererek bedensel fonksiyonları kuvvetlendirir. Bazı bitkiler, vücudun zehirli atıklardan temizlenmesine yardımcı olur. İbni Sina, İbnü'l Baytar gibi geçmişteki önemli alimlerden günümüzdeki bitki uzmanlarına kadar pek çok bilgin, hastalıklara karşı besinlerin gücünden bahsetti. Peki, hangi bitki hangi hastalığa iyi geliyor? Hangi bitkiyi nasıl tüketmek gerekiyor?
Giriş Tarihi: 12.11.2019
09:58
Güncelleme Tarihi: 08.01.2022
14:35
İbnü'l-Baytar incirin siğillere iyi geldiğini söyler . Bunun için sığır eti çömleğine incir ağacından bir pâre bırakıp ocakta pişirilmesinden ardında suyu siğillere sürülür. İbnü'l Baytar incirin diğer faydalarını şöyle sıralar:
Harareti alır. Boğaza, akciğere, böbreğe, hastalıktan benzi değişene ve mecnunlara fayda eder. Çördük otu ile pişirilip suyu içilirse göğüsteki hırıltıları giderir. Eğer mum ve zeytinler karıştırılırsa soğuktan yarılan yerlere fayda eder.
Boy unuyla karıştırıp nıkrislere yakı haline getirilip sürülse fayda sağlar. Eğer gözün katı kapaklarına sürseler yumuşatır.
Papatyanın özellikleri
Sinüzite karşı Antidepresan Saç rengini açıcı Saç derisindeki kaşıntılara karşı Diş etlerini koruyucu
Sinüzit tedavisinde oldukça etkili olan papatya yı, ülser şikayeti olanlar rahatlıkla içebilir. Papatya çiçeklerinin içinde olan alfa-bisabolol maddesi ülsere karşı oldukça etkilidir.
Kaynayan yarım litre suya, iki tatlı kaşığı kurutulmuş papatyayı hafif hafif suyun içine atın. Başınızı havluyla örterek, yüzünüzü buharına tutarak burnunuzdan nefes alıp verin. Bu uygulamayı beş dakika tatbik ediniz.
KARACİĞERİN TEMİZLENMESİ
Kır papatyasının zaman zaman bitkisel çayının içilmesi, karaciğer metabolizmasının sağlıklı çalışmasında ve karaciğerin arındırılmasında etkin rol oynar.
DİŞ ETİ SAĞLIĞI
Papatya, diş eti sağlına da yardımcı olur. Bunun için İbrahim Saraçoğlu'n un özel bir tarifi bulunuyor. Bir su bardağı suda bir tutam kır papatyasını beş dakika hafif ateşte demleyiniz ve süzün. Diş macunuyla fırçalamadan önce papatyanın suyu ılıdıktan sonra diş fırçanızı suyun içine daldırarak dişlerinizi fırçalayın. Ara ara da diş etlerinize fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayın. Demlediğiniz papatya çayı bir defalık kullanım içindir. Ayda iki-üç defa uygulamanız yeterli olacaktır.
Enginarın özellikleri
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kolesterolü düşürür.
Diyabet, kalp krizi ve felç gibi hastalıklara karşı etkilidir.
İslam âlimlerinden İbni Sina, enginarın idrar ve balgam söktürücü olduğunu söyler.