İstanbul'da mutlaka yapmanız gereken 10 aktivite
Dünyanın en büyük medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, uzunca bir dönem dünyanın merkezi olmuş İstanbul'da, gezilecek ve görülecek çok fazla yer, yapılacak çok fazla aktivite var. Doğal ve tarihi yerlerden; Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na kadar, İstanbul'da gezilecek, görülecek ve yapılacak 10 aktiviteyi listeledik.
Giriş Tarihi: 15.04.2019
09:00
Güncelleme Tarihi: 05.05.2019
20:03
İstanbul bir deniz kentidir. Galata Köprüsü her gün canlıdır. Galata Köprüsü, üzerinden geçen raylı sistem ve motorlu araçlar ile altından gerçekleştirilen deniz ulaşımıyla İstanbul trafiğinin bir kavşak noktasıdır. Köprü üstünde günün her saati olta balıkçılığı yapılmaktadır. Bu adeta İstanbul'un yaşam folklorunun bir parçası gibidir. Karaköy ayağı çevresindeki ayağı çevresindeki Balık Pazarı ile Eminönü tarafındaki seyyar balıkçı restoranları birer lezzet durağıdır.
Haliç üzerindeki köprüler, birkaç aşamayla günümüze ulaşmıştır.
Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan ve kalasların çakıldığı demir halkalarla birbirine bağlanmış dev fıçılardan oluşan köprü, Ayvansaray – Kasımpaşa arasındaydı. 1845 yılında da Valide Sultan'ın isteğiyle dubalar üzerine ahşap bir köprü yapılmıştır.
1860 yılında İngiliz Wells And Taylor tarafından inşa edilen demir bir köprü, 1935 yılında Unkapanı – Azapkapı arasına çekilmiştir. 1912 yılında ise Alman Man firması tarafından yapılan ve uzun süre hizmet verecek olan Galata köprüsü yapılmıştır.
1922 yılında STFA, Tyssen tarafından yeniden yapılan köprü, kazıklar üzerine kurulmuş ve eski köprülere göre daha geniş inşa edilmiştir. Eski köprülere göre daha geniş inşa edilmiştir. Eski köprü de Hasköy – Balat arasına çekilmiştir. Galata Köprüsü altındaki restoran, kafe ve barlar, İstanbul yaşamının bu en canlı bölgesinde halka ve turistlere hizmet vermektedir.
SÜLEYMANİYE KÜLLİYESİ’NDE YEMEK
İstanbul'da çıkılan bir lezzet turunda Süleymaniye Külliyesi'ndeki Darüzziyafe'ye mutlaka uğramak gerekir. Süleymaniye Camii, Kanuni Sultan Süleyman adına 1551 – 1558 yılları arasında Mimar Sinan tarafından yapılmıştır.