Arama

Şeker yemeyi 4 hafta bırakırsak ne olur?

Şeker, hayatımızın hemen hemen her yerinde. Tatlılardan meşrubatlara, işlenmiş gıdalardan soslara kadar birçok gıdanın içinde şeker var. Peki ya size, bu tatlı zehirden uzak durmanın hem vücut sağlığı hem de genel sağlığımız açısından inanılmaz faydaları olduğunu söylesek? Hayatınızdan şekeri sadece 4 hafta çıkartarak ulaşacağınız sonuçları sizler için yazdık.

  • 8
  • 12
Enerjiniz istikrarlı kullanılır
Enerjiniz istikrarlı kullanılır

◼ Tüm vücudunuzu şekerle çalıştırmaya çalışırsanız, sürekli açlık hissedersiniz, enerjiniz dalgalanır ve iştahınız artar. Ancak yağ yakarsanız, bu şeker dalgalanmalarından kaçınabilirsiniz. Özellikle enerji-yorgunluk döngüsündeki iniş çıkışlarından.

◼ Öğün aralarını düşünün. Vücudunuz hayatta kalmak için yağ yakmak zorundadır. Şekerli gıda tüketiminin yaygın olduğu Amerikan halkının genel beslenme alışkanlıklarını düşündüğümüzde, kan dolaşımında çok fazla şeker olduğu için yağ yakımından faydalanamazlar. Ancak şeker tüketimini azaltarak ve vücudu yağ yakımına teşvik ederek, yemek yerken aldığınız yağları ve öğünler arasında kendi yağlarınızı yakabilirsiniz. Bu, gün boyunca istikrarlı bir enerji sağlar ve beyninizin daha iyi çalışmasını sağlar.

◼ Bir sonraki konu ise ani atıştırmalık isteğidir. Öğünler arası iştahın kapanmasının sebebi, hiçbir şey yemeseniz bile vücudunuzun kendi yağlarını kullanmasıdır. Bu yüzden, öğün aralarında yağ tüketirseniz, tok hissedersiniz ve açlık hissetmezsiniz. Bu durumu başarmak için tek yol, şeker tüketimini azaltmaktır. Öğünler arası atıştırmalıkları kesmek ve açlık süresini uzatmak önemlidir.

◼ Peki, şeker tüketimini azalttığınızda vücudunuzdaki şeker isteğinden nasıl kurtulursunuz? Bu süreç genellikle yaklaşık 3 gün sürer ve oldukça başarılabilir bir hedeftir. Ancak, bu süreçte karbonhidratları günde 50 gramın altında sınırlamanız önemlidir. Bunlar; meyveler, bal ve diğer birçok gizli şekerin yanı sıra ekmek, makarna, mısır gevreği, kraker, kurabiye, krep gibi diğer karbonhidratları da içerir.

  • 10
  • 12

◼ Ortalama bir insan günde yaklaşık olarak 10 çay kaşığı ekstra ilave şeker tüketir. Bu, 50 gram şeker anlamına gelir. Ancak bunlar sadece eklenmiş şeker miktarlarıdır. Diğer karbonhidrat kaynaklarındaki şeker miktarı ne olacak peki? Ekmek, makarna, mısır gevreği, kraker, kurabiye, krep, turta, kek ve meyve suları gibi ürünlerin içindeki şekerleri kastediyoruz elbette.

◼ Yukarıda sayılan ürünler her gün yaklaşık olarak 250 gram şekere denk gelir. Bu da yaklaşık 61.75 çay kaşığı şeker anlamına gelir. Ancak, bu eklenmiş şeker miktarı sadece buz dağının görünen kısmıdır. Aslında, vücuda zarar veren şey, tüm karbonhidratların şeker haline dönüşmesidir.

  • 11
  • 12
İltihaplanma ve damar sertliği azalacak
İltihaplanma ve damar sertliği azalacak

◼ Bu nedenle, şeker tüketimini azaltarak yağ yakmaya başladığınızda kendinizi harika hissedebilirsiniz. Ruh haliniz daha dengeli olacak, algılama kapasiteniz artacak ve genel olarak daha iyi hissedeceksiniz.

◼ Giysileriniz daha iyi oturacak, yüz hatlarınız daha belirgin olacak ve canınız sürekli tatlı istemeyecek. Bu, kesinlikle olumlu bir şeydir. Şekeri kesmek, iltihaplanma, ağrı ve damar sertliğini azaltacak, atardamarlarınız daha esnek hale gelecek ve kan basıncınız düşecektir. Dolayısıyla, ilaç kullanımınız da azalacaktır.

  • 12
  • 12

İltihap önleyici ilaçlar genellikle yaygın olarak kullanılır, ancak şeker tüketimini azalttığınızda bunlara da ihtiyacınız olmayabilir çünkü iltihaplanma azalır. Bu, atardamarlarınızın, gözlerinizin, böbreklerinizin ve sinir sisteminizin içindeki iltihaplanmalardan kaynaklanan bir iyileşme sürecidir.

◼ Şeker tüketimini azaltarak, atardamarların içindeki iltihabı azaltır ve böylece kanın daha kolay akmasına izin verirsiniz. Bu da tıkalı arterler gibi sorunların gelişme olasılığını azaltır. Sonuç olarak, şeker tüketimini azaltmanın birçok olumlu etkisi vardır ve vücudunuzun birçok açıdan iyileşmesine katkı sağlar.

◼ Yazımıza başlamadan önce önemli bir uyarıyı paylaşmıştık, tekrar etmekte fayda var. Çünkü her birey için sağlık değişkendir ve kişiden kişiye özel tedaviler, diyetler hekimler tarafından yapılmalıdır.

Önemli hatırlatma: Herhangi bir diyet değişikliği yapmadan önce bir sağlık profesyoneline danışmanız önerilir. Ciddi bir sağlık problemi, devam eden bir rahatsızlığı olanların bu konuda kesinlikle hekim yoluyla ilerleyerek bir program yapmalılardır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN