Arama

Şifayı internette arama hastalığı: Siberkondri

Rahatsızlandığınızda ilk olarak doktor yerine arama motoruna başvuranlardan mısınız? Günümüzde pek çok insan internet üzerinden edindiği bilgiler doğrultusunda hastalık sahibi olduğunu düşünerek ağır depresyonlara giriyor. İnternet üzerinde hastalık arama ya da tıbbi adıyla "Siberkondri"nin yüz kişi içinde en az beş kişide görülebilecek kadar yaygın bir rahatsızlık olduğunu biliyor muydunuz? Peki, Siberkondri hastalığının belirtileri nelerdir?

  • 8
  • 11
HASTALIK İNSANLARI DEPRESYONA SÜRÜKLÜYOR
HASTALIK İNSANLARI DEPRESYONA SÜRÜKLÜYOR

Birçok vakada insanlar herhangi bir semptom göstermezler, ancak bir hastalığa karşı direnmek istediklerinden çevreye yönelik korku yaşamaktadırlar. Bu tür durumlarda Siberkondri ciddi bir kaygı ve depresyona yol açmaktadır, bu da birinin sahip olabileceği herhangi bir semptomun durumunu kötüleştirebilir.

  • 9
  • 11
HASTALAR BİR SİVİLCEYİ KANSER BELİRTİSİ OLARAK GÖRÜYOR
HASTALAR BİR SİVİLCEYİ KANSER BELİRTİSİ OLARAK GÖRÜYOR

Kişi, sosyal hayatın yaşamındaki öneminin farkına varmalıdır. Dikkatini vücuduna değil, dış dünyaya vermelidir. Böylelikle hem kendi daha mutlu olur hem de etrafındakileri mutlu etmiş olur. Bu tür vücudumuzla ilgili en ufak bir sıkıntıda internete başvuran kişiler, psikolojik destek almaktan çekinmemeli ve bunu kendi istemelidir.

Kendilerine teşhis koyarak en küçük bir sivilceyi dahi kanserin belirtisi olarak görmeye başlayan hastalara depresyona giriyor.

  • 10
  • 11
DOKTORLARA İNANMIYORLAR
DOKTORLARA İNANMIYORLAR

Bu hastalar doktora gittikleri halde doktorun koyduğu teşhise inanmıyorlar. Kişi, hastalıkla ilgili takıntılı olur ve internetin başından ayrılamaz. Yaptığı bu tür araştırmalar kişinin zamanı boşa harcamasına neden olur. Ayrıca kişi kafasında hep ''hasta mıyım'' sorusuyla dolaştığından, etrafındaki kişilerle iletişime geçemez ve kendini yalnızlığa doğru iter.

  • 11
  • 11
HANGİ KİŞİLER SİBERKONDRİ HASTALIĞINA MEYİLLİDİR?
HANGİ KİŞİLER SİBERKONDRİ HASTALIĞINA MEYİLLİDİR?

Siberkondri hastaları genellikle hayattan kopmuş, asosyal haldelerdir. Kısacası hayattan zevk almayan, içine kapanık ve endişeli insanlar Siberkondri hastalığına meyillidir.

Nelere dikkat edilmeli?

Hasta kesinlikle kulaktan doğma bilgilere inanmamalı ve internetten okuduğu bilgilere göre hareket etmemelidir. Ayrıca eş, dost, arkadaş gibi sosyal çevreden söylenen doktor onaysız yöntemleri denememelidir. Çünkü hastalıklar her kişide ve bünyede farklı tepkiler verebilir. Ya da kullanılan bir ilaç herkeste aynı etkiyi yaratamayabilir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN