Stresin vücuttaki 15 belirtisi
Vücudumuz tüm duygu ve durumlara tepki veren bir ayna vazifesi görür. Üzüldüğümüzde, mutlu olduğumuzda ya da heyecanlandığımızda görüntümüzde değişiklikleri fark ederiz. Stres de bu duygu durumlardan bir tanesi. Belirli düzeyde stresin kişiyi başarıya götürdüğü bilinse de genel anlamda tüm hastalıkların da sebebi olduğu doktorların ortak fikri. Çoğu zaman yaşam içerisinde strese alışkanlık gösteren bünyemizde belli başlı sinyaller bizi uyarıyor. İşte, stresin fiziksel belirtileri...
Giriş Tarihi: 10.04.2019
09:21
Güncelleme Tarihi: 10.04.2019
09:27
SIK GEÇİRİLEN SOĞUK ALGINLIĞI
Daha önce de söylediğimiz gibi stres, iltihabı baskılayabilen kortizon üretimine neden olur. Bununla birlikte, kişi kronik stres yaşıyorsa, bağışıklık sistemine karşı daha hassas hale gelir ve bu da daha ciddi bir enfeksiyona neden olur.
Zayıflamış bağışıklık sistemi olan bir vücut için soğuk hava tetikleyicidir. Sık sık hastalanıyorsanız stresi hayatınızdan çıkarmak için çabalayın.
SİNDİRİM SİSTEMİNDEKİ BOZUKLUKLAR
Stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkisi bilimsel olarak kanıtlandı. Bazı durumlarda alınan abdominal distansiyon ve mide ağrısı ilaçları yardımcı olmaz. Bu durumda bir psikolog yardımcı olacaktır.
Stres, bazı sıkıntı verici gastrointestinal (sindirim sistemi) sorunlarına neden olabilir. Özellikle beslenme alışkanlıklarımız hususunda, yetersiz ya da gereğinden çok yemek yediğimizde veya yağlı ve şekerli gıdalar tüketimini arttırdığımızda, mide ekşimesi ve asitten kaynaklanan reflü sorunları yaşayabiliriz. Bağırsakların tükettiğimiz gıdalardaki besin maddelerini emme kabiliyeti stres nedeniyle azalabilir. Mide ağrısı, şişkinlik hissi ve mide bulantısı, ishal veya kabızlık yaşamamıza yol açabilir.
Bilim adamları, stresin sizi kısmen veya tamamen kel yapabileceği sonucuna vardılar. Saçlarınızın eskisinden daha az olduğunu fark ettiyseniz ve vitaminler olumlu bir etki göstermiyorsa, saçlarınızın dökülmesi strese bağlı olabilir. Güzel saçlarınızı korumak istiyorsanız sinirlenmeyi bırakın.
Baş ağrısı birçok nedene bağlı olabilir. Osteokondroz, uyku sırasında yanlış pozisyon, düşük veya yüksek tansiyon, sinüzit, gebelik gibi birçok neden baş ağrısı yapabilir. Ancak bazen baş ağrısı, işinizde veya evde geçirdiğiniz duygusal stres yüzünden de ortaya çıkar.
Bunun yanı sıra stres vücudunuzu ele geçirdiğinde baş ağrısından başka, omuz, sırt ve bel ağrılarını da beraberinde getiriyor.
Saatlerce bir yerde oturduğunuzda ve herhangi bir enerji harcamadığınız halde terlemeye başlıyorsanız, bunu sonucunda da yüzünüz kızarıyorsa sebebi stres, yükselen kalp ritmi ve solunumun artması kabul ediliyor.