Uzmanlardan uyarı! Bol bol tüketenler dikkat!
Her maddenin ziyadesi vücuda ve ruha zarardır. Tadı hoşumuza giden yahut sağlık sebebiyle bazı besinleri çokça tüketebiliyoruz. Ama bu durum maalesef sağlıklı değil. Bilhassa kilo ve hastalık olarak bu fazlalıklar bizi etkiliyor. Araştırmalarımız sonucunda fazla tüketilmesi halinde bizim için zararlı olan besinler hakkında önemli bilgiler edindik. İşte uzmanların fazla tüketilmemesi amacıyla uyarıda bulunduğu besinler...
Giriş Tarihi: 04.05.2023
18:09
Güncelleme Tarihi: 10.06.2023
11:18
◾ Ayva, alerjik reaksiyonları kontrol etme yeteneği nedeniyle uzun zamandır övülmüştür. Cilde merhem veya jel olarak uygulandığında atopik dermatit ve benzeri cilt rahatsızlıklarına fayda sağlayabilir. Yüksek C vitamini seviyeleri ayrıca iltihabı kontrol etmeye ve cildinizin sağlığını ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur.
◾ Ayvanın zengin mineral içeriği demir, bakır ve çinko içerir. Bu üç mineral, diğer çeşitli eser elementlerle birlikte kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gereklidir. Kırmızı kan hücresi üretimi yüksek olduğunda, vücutta daha fazla oksijen taşındığı için vücuttaki dolaşım artar. Bu, deriye ve kafa derisine kan akışının artmasını sağlar, bu da saç folikülü sağlığını artırır ve büyümeyi uyarır.
Kivi
◾ Kahverengi kabuklu, siyah minik çekirdekli ve yeşil bir meyve olan kivi, olgunlaştığında daha koyu bir yeşil renge sahip olup muz gibi tatlanır. Ham halindeyken daha ekşi bir tadı vardır. Çin kökenli bir meyve olarak bilinir
◾ Astım ataklarını rahatlatabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirim sistemini düzenler. Kalp sağlığını destekler. Kanseri önlemede yardımcı olur. Kilo vermeyi hızlandırabilir.
◾ Cilde faydalıdır. Saçları gürleştirir. Göz sağlığını iyileştirir. Hamilelikte destekleyicidir. Kemik sağlığını korur. İnflamasyon ile savaşır.
◾ Kivinin sindirime faydaları çözünür ve çözünmeyen liflerinden gelir. Çözünür lifler bağırsakların sağlıklı çalışması için gerekli olan yararlı bakterilerin üretilmesine yardımcı olur. Çözünmeyen lifler ise suyu tutar ve sindirim sırasında genişleyip dışkılamayı kolaylaştırır. Sindirimi hızlandırır ve bağırsak hareketlerinin düzene girmesini sağlar.
Şeftali
◾ Şeftali, vücudu koruyan ve iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Böylelikle vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlamaktadır.
◾ Ortalama boyuttaki bir şeftali yaklaşık olarak 1.5 gram lif içermektedir. Şeftalideki lif, kabızlığı önleyerek ve sağlıklı sindirimi destekleyerek, kan şekeri seviyelerinin yönetilmesine yardımcı olmaktadır. Şeftali ayrıca anti-inflamasyon içererek, bağışıklığı destekler ve bağırsaktaki faydalı bakterileri besleyen prebiyotikler barındırmaktadır.
◾ Şeftali meyvesi tüketmek yüksek tansiyon ve artan kolesterol seviyeleri gibi kalp hastalıkları geliştirme riskini azaltabilmektedir. Ayrıca şeftalide bulunan yüksek potasyum seviyesi de vücudun sağlıklı bir denge oluşmasını sağlayarak, yüksek tansiyonun korunmasına yardımcı olmaktadır.