Vücut direncini artırmanın 20 yolu
Salgın hastalıklara yakalanmamak, yakalandığımızda da daha çabuk iyileşmek için güçlü bir bünyeye ihtiyacımız olduğunu biliyor muydunuz? Peki, vücut direncimizi artırmak için hangi mineral ve vitaminleri almalıyız? Ya da her gün en az kaç litre su içmeliyiz? Sizler için, vücut direncini artırmanın 20 yolunu derledik.
Giriş Tarihi: 06.06.2019
14:36
Güncelleme Tarihi: 10.06.2019
10:37
DÖRT YAPRAKLI YONCA PRENSİBİYLE BESLENİN
Dört yapraklı yonca, dört temel besin grubunu temsil ediyor: Et, kuru baklagil, süt-süt ürünleri, tahıl grubu ve sebze-meyve grubu. Günlük aldığınız enerjinin yüzde 50-55'i karbonhidratlardan, yüzde 15-20'si proteinlerden ve yüzde 25-30'u ise yağlardan gelmeli.
ANTİOKSİDANLARI LİSTENİZE ALIN
Antioksidanlar vücuda zarar veren serbest radikalleri etkisizleştirerek bağışıklık sistemini güçlendiriyor. En güçlü antioksidanları ise A, C, E vitaminleri oluşturuyor. Balık, yumurta, havuç, roka, tere A vitamini, badem, ceviz, fındık E vitamin kaynakları olarak karşımıza çıkıyor. Maydanoz, yeşil biber, kuşburnu, portakal, greyfurt, limon ve kivi bolca C vitamin içeriyor. Siz de beslenme programınıza mutlaka bu besinleri ekleyin.
VİTAMİN İÇMEK YERİNE MEYVE YİYİN
Unutmayın, vitamin ilaç değil takviyedir. Dengeli beslenemeyen ve stresli bir hayat yaşayanlar doktorları tarafından önerilen dozda vitamin alabilirler. Ancak meyve yemek vitamin almaktan çok daha faydalıdır. Bu nedenle günde düzenli olarak iki porsiyon meyve tüketebilirsiniz.
HAYATINIZDAN HAREKETİ EKSİK ETMEYİN
Yediğiniz yemeklerin vücutta yakılması için mutlaka hareket etmeniz gerekiyor. Haftada en az 3 gün, mümkünse her gün 45-60 dakika tempolu bir şekilde yürüyün. Vaktim yok diyorsanız arabanızı uzağa park edin, asansör kullanmayın ya da inmeniz gereken yerden bir durak erken inin ve yürüyün. Hiçbirini yapamıyorsanız kulaklığınızı takın bir yandan çalışın bir yandan yürüyün.
GÜNDE MİNİMUM 6 SAAT UYUYUN
Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için uyku sisteminizin de düzenli olması gerekiyor. Günde en az 6 saat uyumalısınız ve uyku saatlerinizin mutlaka gece olması gerekiyor. Çünkü gece, bazı hormonların salgılanması duruyor, bazıları ise salgılanmaya başlıyor. Gece karanlık ortamda uyurken büyüme hormonu salgılanıyor. İyi bir uykudan sonra sabah uyanıldığında salgılanan kortizol hormonu ise bizi gün içerisindeki stres, ani karar-hareket durumlarına karşı bizi hazır hale getiriyor.