Arama

  • 25°C
Eşikte Duran İnsan’dan alıntılar

Eşikte Duran İnsan'dan alıntılar

Türk edebiyatımızın önemli öykü ve deneme yazarlarından Rasim Özdenören, fikir dünyamıza kalemiyle ışık tutar. "Yedi Güzel Adam"ın beşincisi olan Özdenören, "Eşikte Duran İnsan" isimli kitabı, İslam maneviyatının temel kavramları üzerine yazılmış denemelerden oluşmaktadır. İşte, bu kıymetli eserden sizler için alıntılar derledik.

Türk lehçelerinde Mayıs ayı

Türk lehçelerinde Mayıs ayı

Mayıs, bahar mevsiminin son ayıdır. Toprağın, havanın şenlendiği dönemde, tabiat yaz mevsimine geçmek için hazırlanır. Bu süreç, Eski Türklerde türlü şenlikler ile kutlanmıştır. Aynı zamanda Türk lehçelerinde "Mayıs" birbirinden farklı sözcükler ile isimlendirilir. İşte, bu ayın Türk lehçelerindeki karşılıklarını sizler için araştırdık.

Geçmişten günümüze üzerlik otu

Geçmişten günümüze üzerlik otu

Yüzyıllar içinde dünyamızda birbirinden farklı onlarca hastalık ortaya çıkar. Bu rahatsızlıklar günümüzde, medikal yollar ile çok hızlı tedavi edilse de geçmiş zamanda bu durum çok da mümkün değildir. Peki, o dönemin şartlarında insanlar hastalıklarından nasıl kurtuldu? İşte tam burada bitkiler devre giriyor. Bitkisel tedavinin tarihini "üzerlik otu" ile I. yüzyıla kadar götürebiliriz... Peki geçmişi bu kadar eskiye uzanan üzerlik otu ne işe yarıyordu?

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN