Marmara Üniversitesi etkinlik takvimi
Köklü bir geçmişe sahip olan Marmara Üniversitesi'nin farklı branşlarda düzenlediği etkinlikler sürüyor. Üniversite, önümüzdeki dönemde birçok sergi, kongre ve sempozyuma ev sahipliği yapacak.
Marmara Üniversitesi'nin farklı disiplinlerde düzenlediği etkinliklerin listesi şu şekilde:
ZAMANDA YOLCULUK KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ
Marmara Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu tarafından, 10-17 Mart 2018 tarihleri arasında "Zamanda Yolculuk" isimli karma fotoğraf sergisi düzenlenecek. Etkinlik, Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek.
PATENT BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ
MİTTO tarafından organize edilen "Patent Bilgilendirme Etkinliği" 15 Mart 2018 Perşembe günü 10.00-12.00 saatleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Prof. Dr. Ayhan MERGEN Konferans Salonu'nun yapılacak. Tüm akademisyen ve öğrencilerin davetli olduğu etkinlikteki konu başlıkları ise şu şekilde:
- Genel Fikri Sına-i Mülkiyet Hakları Nelerdir?
- Akademik Dünyada Patentin Getirileri ve Önemi Nedir?
- Kurumunuzun Patent Sürecindeki İmkan ve Uygulama Adımları Nelerdir?
BİLİŞİM GÜVENLİĞİ VE ADLİ BİLİŞİM ULUSLARARASI SEMPOZYUMU (ISDFS)
Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü tarafından birincisi organize edilen ve Elazığ'da 2013 Mayıs ayında gerçekleştirilen Bilişim Güvenliği ve Adli Bilişim Uluslararası Sempozyumu (ISDFS) 'nun 2018 yılına ait olan sempozyumu, 22-25 Mart 2018 tarihleri arasında Konsorsiyum üyeleri tarafından Antalya'da ve 2019 yılında ise Portekiz'de gerçekleştirilecektir.
22-25 Mart 2018 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak ISDFS (http://www.isdfs.org) 2018 Sempozyumu ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
MİTTO-İSTANBUL BİLİM VE AKADEMİSYENLER DERNEĞİ KONGRELERİ
2018 yılı içerisinde İstanbul ve Kocaeli'nde farklı alan ve disiplinlerde İstanbul Bilim ve Akademisyenler Derneği tarafından organize edilen kongreler ekte bilgilerinize sunulmuştur.
2018 yılına ait aktif kongreler için tıklayın.
"TEKNİK TEKSTİLLERİN EVRİMİ" TEMALI KONFERANS
İlkini 1995 yılında büyük bir başarı ve 30 farklı ülkenin katılımı ile yaptığımız Uluslararası İstanbul Tekstil Konferansının 8.sini 14-16 Nisan 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Marmara Üniversitesinin organizasyonunda, Almanya'dan RWTH Aachen Üniversitesi ve İngiltere'den The University of Bolton, katkıları ile düzenlemekteyiz. Konferans dünyanın en büyük ikinci tekstil makinaları fuarı olan ITM2018 ve HIGHTEX2018 ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir.
Özellikle geleneksel tekstilden teknik tekstillere geçiş süreci ve geleceğin teknik tekstil uygulamalarının konuşulabilineceği konferansta, konularında uzman birçok bilim adamı ile tekstil iş dünyasından katılımcılar, tanışma ve tartışma imkânı bulacaklardır. İhracatımızın lokomotifi olan Tekstil ve Hazır Giyim sektörlerine büyük fayda sağlayacağını düşündüğümüz konferansa yurt içinden birçok işletmenin katılımının yanında tekstil bölümü olan tüm üniversitelerden de tebliğler sunulacaktır. Teknik tekstillerin tasarımı ve üretimi konularındaki sorulara çözüm arayışları, geleneksel tekstil üretim teknolojilerinde yeni sistemlerin, makinelerin ve malzemelerin kullanımı ve optimizasyonu gibi konular hakkında sanayi ve akademik camiadan sunumlar yapılacaktır.
Ana teması "Teknik Tekstillerin Evrimi" olarak belirlenen konferansa yurtiçinden ve yurtdışından bu alanda seçkin uzmanlar davet edilmekte, kabul edilen bildir özetleri ISBN numarası ile kitap halinde basılmakta ve konferansta dağıtılmaktadır. ETT 2018'deki bildirileri arasından seçilen bildiriler Tekstil&Mühendis ve Fen Bilimleri Dergisi (MFBD) dergilerinde yayınlanacaktır.
Tekstil camiasındaki bu önemli gelişmeler ışığında geliştirilen teknik programıyla İstanbul Tekstil Konferansı, 7 kıtadan araştırmacıları, mühendisleri, yöneticileri ve profesyonelleri bir araya getirerek güncel konuların yanı sıra gelecekteki eğilimlerin ve fırsatların konuşulmasına da sosyal imkânlar yaratacaktır.
Kongreye ilişkin detaylı bilgiye, (http://ett2018.com/) web adresinden ulaşabilirsiniz.
"ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU (ISMS)
Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar SALMAN' ın Düzenleme Kurulu Başkanı olduğu, "Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Sempozyumu (ISMS)" 27-28 Nisan 2018 tarihleri arasında, Paris/Fransa'da gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
"MİTTO-SU BİLİMLERİNDE BİYOTEKNOLOJİ ÇALIŞTAYI"
T.C. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı tarafından 10-11 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek "Su Bilimlerinde Biyoteknoloji Çalıştayı" ile ilgili davet yazısının fotoğrafı aşağıdadır:
ULUSLARARASI YEŞİL BAŞKENTLER KONGRESİ
Marmara Üniversitesi'nin de davet edildiği, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 8-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Konya'nın yeşil dokusu ve şehrin yaşam kalitesini oluşturan değerleri gündemde tutmakla birlikte Türkiye'deki ve dünyadaki yeşil-çevreci gelişmelerin karşılıklı tartışılacağı, "Uluslararası Yeşil Başkentler Kongresi" düzenlenecektir.
Detaylı bilgi için: www.yesilbaskentler.com - yesilbaskentler@konya.bel.tr
I. ULUSLARARASI FİZYOTEKNOTERAPİ KONGRESİ (INTERNATIONAL CONGRESS ON PHYSIOTECHNOTHERAPY)
Endüstride, Medikalde 4.0 vizyonları belirlenirken, bizler de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 4.0 vizyonumuzu geliştirelim, geleceğe kendimizi hazırlayalım. Bu amaç doğrultusunda bilgi birikimlerimizi ve araştırmalarımızı paylaşacak, projelerimizi tartışacak platformlarda buluşalım.
Bu amaçlarla geçmişte birlikte yaşadığımız, geçmişimizin izlerini taşıyan özel bir bölge olan Bosna Hersek'te gerek akademik ve gerekse sosyal faaliyetlerden oluşan I. Uluslararası Fizyoteknoterapi Kongresi organizasyonunu planladık.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında teknolojik çalışmalar yapan, bu alana ilgi duyan farklı mesleklerdeki akademisyenleri, interdisipliner anlayışla bir araya getireceğimiz ilk kongrenin her yıl artan bir katılımla tekrarlanmasını arzuluyoruz.
Sizleri Saraybosna'ya davet etmekten büyük bir mutluluk ve kıvanç duyuyor, bu özel ortamda buluşmak için sabırsızlanıyoruz. Varlığınızla büyük katkıda bulunacağınız kongremizde sizleri de aramızda görmekten onur duyacağız.
Bilgi için: www.icptt.eu
"III. ULUSLARARASI DOĞUNUN BATISI, BATININ DOĞUSU KONFERANSI"
Young Scholars Union (Genç Akademisyenler Birliği), Prizren Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi tarafından 26-28 Haziran 2018 tarihleri arasında "III. Uluslararası Doğunun Batısı, Batının Doğusu Konferansı" gerçekleştirilecek.
Türkçe ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek olan Kongre'ye ilişkin detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
TEKNOFEST-İSTANBUL HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ülkemizin en büyük şehri olan İstanbul'da, 20-23 Eylül 2018 tarihinde İstanbul Yeni Havalimanı'nda (İGA Yerleşkesi) "TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali" düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumların yanı sıra, üniversitelerimiz ve Aselsan, Baykar, TAI, Türksat, Roketsan, Havelsan, THY gibi ülkemizin önde gelen teknoloji firmaları da TEKNOFEST organizasyonunu destekliyor.
TEKNOFEST programına ilişkin detaylı bilgiler http://teknofestistanbul.org web sitesinde, TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek olan tüm yarışma bilgi ve şartnameleri başvuru linkleri ile birlikte http://teknofestistanbul.org/teknolojiyarismalari adresinde mevcut.
ÜNAK2018 ETKİNLİĞİ
ÜNAK2018 Sempozyumu "Yeni Nesil Kullanıcılar, Değişen Kütüphaneler" ana teması ile 4 - 6 Ekim 2018 tarihlerinde Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.
ÜNAK2018 Sempozyumunda, Z kuşağı olarak adlandırılan genç kullanıcıların bilgi arama davranışları, üniversite kütüphanelerinin nasıl etkilendiği, hizmet, personel, koleksiyon ve hatta fiziki koşullar gibi temel unsurlar üzerindeki etkisi ve bu etki sonucu ortaya çıkan sorunlar ele alınacaktır.
Sempozyumda dengeli bir program çerçevesinde kütüphanelerimizdeki uygulamaları aktaracak meslektaşlarımızın sunumlarına, konuları akademik yaklaşımla ele alacak olan akademisyenlerimizin bildirilerine ve konu ile ilgili sektör firmalarının sunumlarına yer verilecektir.
ÜNAK2018 Sempozyumuna gönderilen ve bildiri şablonuna uygun olan tüm bildiri ve sunumlar e-kitap olarak elektronik ortamda yayımlanacaktır.
Marmara Üniversitesi'nin etkinlik duyurularına buradan ulaşabilirsiniz.