Arama

İslam

İslam Tıp Tarihi Dersleri - İslam tıbbının zirve dönemi - Fikriyat Akademi

İslam Tıp Tarihi Dersleri - İslam tıbbının zirve dönemi - Fikriyat Akademi

Fikriyat Akademi'nin başlangıç eğitimi "İslam Tıp Tarihi Dersleri"nin dördüncü bölümüyle karşınızdayız. Prof. Dr. Ahmet Ağırakça bu derste; "İslam tıbbının zirve dönemi" başlığı altında; Batılıların temizliği Haçlı Seferleri esnasında Müslümanlardan öğrendiği, İslam'da hastanelerin nasıl belirlendiği ve Tabiplerin özellikleri gibi önemli hususlarını anlattı.

Allah katında fakirlik ve zenginlik

Allah katında fakirlik ve zenginlik

Dünyanın var olduğu günden beri daima konuşulan bir husus var. Zenginlik ve fakirlik. İnsana sonradan yüklenen bu iki özellik ne övülecek ne de yerilecek bir mevzudur. Bir Müslüman için önemli olan İslam'a uygun olarak mutedil bir yaşam sürmek ve yaşantımızı bunun üzerine inşa etmek. Peki, Kur'an-ı Kerim ve hadislerde bu durum nasıl geçer? İşte, Allah katında fakirlik ve zenginlik...

Müslümanların Medine’deki ilk kabristanı: Cennetü’l-Baki

Müslümanların Medine'deki ilk kabristanı: Cennetü'l-Baki

Peygamberimiz (SAV) tarafından mezarlık haline getirilen Baki mezarlığı daha önce "garkad" adı verilen çalılıktı. Türkler arasında Cennetü'l-Baki adıyla meşhur olan bu mezarlığa muhacirlerden ilk defnedilen Osman b. Maz'ûn, ensardan ise Es'ad b. Zürâre'ydi. Medine'deki her kabile Cennetü'l-Baki'de kendilerine yer ayırırdı. Hz. Peygamber'in (SAV) oğlu İbrâhim ile birlikte Rukiyye ve Zeyneb, Hz. Fâtıma, oğlu Hz. Hasan gibi birçok sahabi buraya defnedildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN