İTÜ'de kültür ve sanat haftası
İTÜ'de “Kültür ve Sanat Haftası” Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’nin usta isimleri ile 24 Nisan’da başlıyor.
Kuruluşundan bu yana sayısız bilimsel ve sanatsal etkinliğe imza atan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (İTÜ TMDK), Nisan ayı itibariyle "Kültür ve Sanat Haftası" etkinliklerine başlıyor. Arif Sağ'dan Melihat Gülses'e, Erdal Erzincan'dan Volkan Konak'a ve Aşık Selahattin Kozanoğlu'na kadar Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nin usta isimleri ile Halk Ozanları, 24 – 28 Nisan tarihleri arasında sahne alacak.
1975 yılında kurulan Türkiye'nin ilk Türk Musikisi Devlet Konservatuarı kuruluşunun 43. yılını bir dizi etkinlikle kutluyor. İTÜ Mustafa Kemal Anfisi Maçka Kampüsü'nde 24 – 28 Nisan tarihleri arasında her akşam saat 19.30'da usta isimler sanatseverlerle buluşacak. 24 Nisan Salı ve 25 Nisan Çarşamba günleri İTÜ Bağlama Günleri ile başlayacak etkinlikler, 26 Nisan Perşembe "Volkan Konak" ve 27 Nisan Cuma günü ise "Melihat Gülses" konserleri ile devam edecek.
ULUSLARARASI KATILIM
Etkinlik boyunca konukları çeşitli sürprizler de bekliyor. Her konser sonunda uluslararası alanda tanınan isimlerle birlikte İTÜ TMDK çatısı altında yetişmiş sanatçıların da programa eşlik etmesi bekleniyor.
VE DAİMA DANS
Hafta boyunca devam edecek konserler, 28 Nisan'da İTÜ TMDK Türk Halk Oyunları Bölümü'nün "Dünya Dans Günü"ne özel düzenlediği gösterilerle son bulacak. Program boyunca kültürel unsurların yer aldığı geleneksel danslarla birlikte modern danstan beden odaklı diğer sahne sanatlarına kadar geniş bir yelpazede gösteriler sunulacak.
İTÜ TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI 
1975 yılında, ilk Türk Müziği Konservatuarı olarak kurulan konservatuvarımız; Çalgı, Ses Eğitimi, Kompozisyon, Türk Halk Oyunları, Müzik Teknolojileri, Müzikoloji ve Müzik Teorisi olmak üzere toplam 7 bölümden oluşuyor. Avrupa Birliği-Bologna eğitim planlarına tam uyum sağlayarak hem lisans hem de lisansüstü seviyede yüksek standartlarda eğitim veren İTÜ TMDK, aynı zamanda ortaokul ve lise düzeyinde sunduğu eğitimlerle de geleceğin müzisyenlerini ve solistlerini erken yaşlardan itibaren yetiştiriyor. Konservatuvarımız, üstat öğretim elemanları ve müzik gündemine yön veren sanatçılar yetiştiren bir kurum olmasıyla da öne çıkıyor. İTÜ Konservatuarı, Türkiye'nin ilk müzik kütüphanesine sahip olmasıyla da diğer konservatuvarlar arasında özel bir yere sahiptir.