2018 DGS geç başvuruları başladı
2018 yılı DGS (Dikey Geçiş Sınavı) geç başvuruları bugün alınmaya başlandı. Üniversitelerin iki yıllık önlisans programlarından mezun olup dört yıllık lisans eğitimine geçiş yapmak isteyen adayların gireceği DGS'ye başvurmak için verilen ek süre saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvurunun geçerli olabilmesi için adayların belirlenen başvuru ücretini bugün içinde yatırması gerekiyor. Peki 2018 DGS geç başvuru ücreti ne kadar?
ÖSYM, 16-24 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen DGS başvurularını yapamayanlar için geç başvuru imkanı sundu. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvurularını yapabilecekler. Başvurunun tamamlanması için 150 TL olarak belirlenen DGS geç başvuru ücretinin bugün 23.59'a kadar yatırılması gerekiyor. Aksi takdirde sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacak.
DGS ÜCRETİ HANGİ BANKALARDAN YATIRILACAK?
*Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
*Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
*Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
*Halkbank ATM,internet bankacılığı ve şubeler
*Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)
2018 DGS NE ZAMAN?
21 Temmuz 2018'de yapılacak olan DGS ilk kez 81 ilde uygulanacak. Adaylara 120 soru için 140 dakika yerine 150 dakika cevaplama süresi verilecek. ÖSYM'nin daha önceki sınavlarında olduğu gibi, adayların sınav binalarına girişi saat 10.00'a kadar tamamlanacak. Saat 10.00'dan sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmayacaklar.
DGS ADAY BAŞVURU FORMU NASIL DOLDURULUR?
Aday Başvuru Formundaki alanların doldurulmasına ilişkin açıklamalar sırasıyla ve aynı başlıklar kullanılarak aşağıda verilmiştir. Bu açıklamalar dikkatle okunduktan sonra doldurma işlemine geçilmelidir. Aday Başvuru Formu, başvuru işleminin kolay ve yanlışsız yapılmasına yardımcı olacağı için bu forma yazılanlar okunaklı olmalıdır. Formun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması adayın sorumluluğundadır. Kimlikle ilgili bilgi alanlarına, adayın geçerli kimlik belgesinde yer alan bilgiler değiştirilmeden, kısaltma yapılmadan yazılacaktır.
Adaylara biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulaması yapılabilecektir. Biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulama uygulamaları için elde edilen veriler sınav hizmetlerinde kullanılmak üzere saklanabilecektir. Aday Başvuru Formundaki bilgilerin gerçeğe uygun olmasından aday sorumludur. Eksik veya yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, yazdığı bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz. Yanlış bilgi verildiğinin tespiti hâlinde, adayların sınav sonuçlarına ilişkin bütün hakları geçersiz sayılır.
ÖSYM tarafından gerektiğinde adaylara; telefon, SMS, e-posta vb. yollarla bilgilendirme yapılabildiğinden ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemindeki iletişimle ilgili alanların mutlaka güncel ve doğru bilgileri içermesi gerekmektedir. Adayların başvuru işlemine geçmeden önce mutlaka bu kılavuzu dikkatlice okumaları/incelemeleri ve tüm sınav koşullarını/kurallarını kabul ederek başvuru yaptıklarını belirtir ekran üzerinde yer alan kutucuğu
işaretlemeleri zorunludur.