Akademisyenler teknolojinin periyodik cetvelini hazırladı
İngiltere'de bir grup akademisyen, değişen teknolojiyi ve gelişmeleri uygulanabilirlik durumuna göre periyodik tablo haline getirdi.
Her element bir renk ile kodlanmış ve iki eksen boyunca bir boşluğa yerleştirilmiş: Y ekseni bozuculuk özelliğine göre yüksekten düşüğe doğru değişirken X ekseninde bu unsurun ne zaman hayatın bir gerçeği olacağını görüyoruz. Tabloyu parçalayınca şunları elde ediyoruz:
Sol alt köşedeki yeşil renkli elementler şu anda yaşadığımız şeylere karşılık geliyor.
Sarı renkli bloklar yakın gelecekte hayatımıza girebilirler.
Kırmızı renkli elementlerde ise gerçeğe dönüşüm henüz biraz uzak, gerçek olması için en az 20 yıla ihtiyaç var.
Gri renkli son bölüm ise sınırbilim ile ilgili, TF ifadesi "son derece olasılıksız, ancak tamamen mümkün olmayan değil" şeklinde açıklanıyor.
Son olarak, elementlerin sayıları da var, bu sayılar ITF tarafından sunulan teknoloji örneklerine karşılık geliyor.
Bu elementler ayrıca tematik olarak da gruplandırılmış – her kutunun sağ alt kısmında aşırı otomasyon ve insan tarafından artırılan unsurlar yer alıyor.
Tablo Richard Watson ve Anna Cupani tarafından, Wikipedia'daki gözde teknolojilerin listesini okuduktan sonra ortaya çıkarıldı.
Tablonun oluşturulmasında bu iki bilim insanı uzmanlara danıştı ve her element için Post-it notları yazdı, böylece son sürüm ele geçti.
Maria Jeansson projede çalışan bir bilim insanı olarak projenin görsel konuşmayı başlatan bir şey olduğunu söyledi.
Jeansson, Business Insider dergisine verdiği demeçte şunları diyor: "Bazı kurumsal şirketler, bu tabloyu düşünmek zorunda oldukları şeyleri gündeme getirmek için kullanmış. Bazıları ise bu elementleri görüp 'Bunların bize etki edeceğini düşünemedik' diyorlar".