Dostoyevski'nin Bir Yazarın Günlüğü eserinden hafızalara kazınan 20 alıntı
Dünya edebiyatının unutulmaz isimleri arasında yer alan Dostoyevski, bıraktığı eserlerle insan ruhunun derinliklerini açığa çıkarıyor. Bu eserlerinden başında da birinci cildi 1873 ile 1876 yılları arasında ikinci cildi ise 1877 ile 1881 yılları arasında yayınlanan Bir Yazarın Günlüğü isimli denemesi geliyor. Kitapta Dostoyevski'nin siyasal, dinsel, toplumsal olaylara ilişkin görüşleri, Puşkin'i anma töreninde yaptığı ünlü konuşması, edebiyat, sanat eleştirileri, fantastik, duygu yüklü öyküleri yer alıyor. Çoğunlukla romancı yönüne aşina olduğumuz Dostoyevski'yi bu kitap sayesinde toplumsal-siyasal bir kişilik olarak tanıma olanağı buluyoruz. İşte Dostoyevski'nin Bir Yazarın Günlüğü kitabından hafızalara kazınan 20 alıntı…
"İyi kalpli, dürüst insanlar, güzel insanlar nereye gidiyorsunuz böyle?"
Dostoyevski kimdir?
📌 Dostoyevski, kültürlü, soylu sınıftan gelen Turgenyev ve Tolstoy gibi çağdaşı diğer büyük Rus yazarlara göre çok farklı bir ortamda yetişti.
📌Babası Yoksullar Hastanesi'nde çalışan eski bir ordu cerrahı, annesi bir tüccarın kızıydı. Dostoyevski, annesinin yardımıyla evde başladığı öğrenimini özel bir okulda sürdürdü. Yaz aylarını Tula'daki aile çiftliğinde geçirerek babasının sert ve acımasız davranışlarından bir ölçüde uzaklaşma olanağı buldu. On beş yaşındayken annesini kaybetti.