Marcel Proust'un dev romanı Kayıp Zamanın İzinde'den 20 alıntı
Marcel Proust'un, 20. yüzyılın en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilen Kayıp Zamanın İzinde isimli eseri yaklaşık bir milyon iki yüz elli bin sözcükten ve üç bin sayfadan oluşur. Sizler için, derinlikli anlatımıyla toplum içindeki bireyin ötesini görmemizi ve kendimize ve başkalarına belirli bir mesafeyle bakmamızı sağlayan Marcel Proust'dan 20 alıntıyı derledik.
Proust'un zihninin derinliklerinde
Marcel Proust'un şaheser romanı Kayıp Zamanın İzinde'sini okuyanlar onun yalnızca kendi yaşamını anlatmadığını, aynı zamanda kültür ve sanata da ne kadar düşkün olduğunu fark etmiştir. Ancak Proust, bu ilgisini sarih bir şekilde aktarmaz. Düşkünlüğün okur tarafından keşfedilmesini ister.
Hiçbir zaman açıktan söylemez ama ona göre şeytan ayrıntıda ve yorumda gizlidir. Her şeyden önce Proust'un Fransız aristokrasisini en ince ayrıntılarına kadar gözlemlemiş olması ve şatafatlı salonlardaki insan ilişkilerinin tadını bize karmaşık bir koordinatlar dizisi biçiminde sunması onu bir yazarın yanı sıra bir eleştirmen haline getirir.