Yeni çıkan, öneri ve güncele dair kitaplar…
Okuma meselesini kendisine amaç edinmiş, bilgi ve kültür peşinde koşmak için çabalayanların en çok üzüldüğü durum, her yeni günde ortaya çıkan vasıfsız kitapların durumu olmuştur. Fırından çıkan ekmek gibi kolay bir şekilde kaleme alınan ve basılan bu kitaplar, kültür dünyasını zenginleştirmeye yönelik değil aksine 'çöp kitaplar' diye tabir ettiğimiz bir oluşumun meydana gelmesine neden oluyor.
Nitekim bir şeyler öğretme çabasında olan kitaplar bu koşullar içerisinde ayakta kalmak için çaba göstermeye devam ederken, biz de Fikriyat olarak, okumayı kendisine mesele edinen ve bu doğrultuda ilerleyen Turkuvaz Kitap 'Yeni çıkanlar' başlığında birkaç kitabı ve nihayetinde öneri ve güncele dair olan kitapları sizin için derledik.
Yeni çıkan, öneri ve güncele dair kitaplar…
YENİ ÇIKANLAR:
ABD'de Din-Devlet İlişkileri
Şule Albayrak
Amerikan toplumu dikkat çekici şekilde dindar bir halktır. Devlet ise anayasada tanımlanmış bir din-devlet ayrışmasına sahiptir. Bu ayrışma devletin seküler karakterini teyit etmekle birlikte bireyin ve toplumun dini özgürlüklerini güvence altında almayı hedefler. ABD'de din-devlet ilişkilerini ele alan bu kitap, öncelikle dünyadaki din-devlet ilişki modellerine dikkat çekiyor; ardından ABD'nin bu tasnifteki yerini tespite girişiyor. Bunu yaparken ülkenin din-devlet ilişkilerinde geçirdiği serüvene ışık tutuyor ve konuyla ilgili günümüze kadar gelen tartışmaları kamuoyunun dikkatine sunuyor. ABD'de din-devlet ilişkilerini devlet okullarında din eğitimi özelinde araştıran Albayrak, çalışmaya Amerikan toplumuna dair gözlem ve analizleri dahil ediyor. Sosyolojik yaklaşımın esas alındığı bu eserde yazar, son yıllarda batı ülkelerinde din-devlet ilişkilerinde yakınlaşma eğiliminin varlığına dikkat çekiyor ve bu trendin ABD'deki izini sürüyor.