Zihnimizin bize oynadığı oyun: Varsayımlarımız
Gerçekler, bazen bizim algıladığımızdan ve gördüğümüzden daha farklı olabilir. Bu farklılığın en önemli nedenlerinden biri varsayımlarımızdır. Varsayımlarımız bizim açımızdan olumlu bir durumu, olumsuz algılamamıza neden olabilirken tam tersine de sebep olabilirler. Temel olarak anne karnında başlayan varsayımlar, çevresel faktörler ve ebeveynlerin tutumuyla şekillenir ve benlik algımızı oluştururlar. Sizin için varsayımlarımızın oluşum sürecini ve yanlış varsayımlardan korunma yöntemlerini araştırdık.
Zihnimizin bize oynadığı oyun: Varsayımlarımız
🔴 Zihnimizde kendimize ait varsayımların ve düşüncelerin kökenini aldığı noktayı fark etmek oldukça önemlidir. Zihnimizdeki düşüncelerin, inançların oluşma süreci çocukluktan, hatta anne karnına düştüğümüz andan itibaren başlar.
Varsayım ne demektir?
Varsayım, doğruluğu kanıtlanmamış olmasına rağmen doğruymuş ve gerçekmiş gibi kabul edilen düşüncelere verilen genel isimdir.
🔴 Neyi, neleri var saydığımız, bizim düşünce dünyamızı şekillendirir ve inancımızın temellerini oluşturur. Bu değerler bütünü kendimize dair inançlar, kültürel inançlar da olabilir.
🔴 Varsayımlar anne rahminde başlayıp doğum sürecinde şekillenmeye başar. Dünyaya geldikten sonra anne-baba tutumu ve çevresel faktörler gibi birçok farklı faktörle şekillenmeye başlar ve nihayetinde kendilik inancımız da bu şekilde oluşur.