Beyrut'un tarihi hakkında bilgiler... Beyrut'taki Osmanlı izleri
Uzun bir süre Osmanlı idaresinde kalan Beyrut, cami gibi önemli mimari üsluplarda ecdadın izlerini taşır. Çok kültürlülüğü ile dikkat çeken Beyrut, birçok kez savaş ve yıkımla karşılaşmasına rağmen her seferinde adeta yeniden doğmuştur. Beyrut'a geçmiş olsun diyerek, elim olayda vefat edenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Sizler için Beyrut tarihi hakkında kısa bilgiler derledik.
Beyrut patlaması son durum
Beyrut, geçtiğimiz gün korkunç bir patlamayla sarsıldı. 2 bin 750 tondan fazla yüksek patlayıcı amonyum nitratın, limanda altı yıl boyunca durduğu depoda çıkan yangının yayılıp ardından patlamasıyla felaket yaşandı. Beyrut Limanı'ndaki deponun infilak etmesiyle 135 kişi hayatını kaybetti, 5 binden fazla kişi yaralandı ve 100'den fazla kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Beyrut, ulusal felaket bölgesi olarak ilan edildi.
Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın daveti üzerine gerçekleşen toplantının akabinde Savunma Konseyi'nden yapılan açıklamada, Beyrut'ta 18 Ağustos'a kadar 2 haftalık OHAL ilan edilmesine karar verildiği belirtildi.
Beyrut'a geçmiş olsun diyerek, elim olayda vefat edenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz.
Beyrut'un tarihi geçmişinde Osmanlı izlerine dair kısa bilgiler derledik.👇