Kazım Karabekir’in tarihe şerh düşen 14 hatıratı
Kumandanlığı ve devlet adamlığının yanında, çok sayıda eser kaleme almış bir isim, Kazım Karabekir. Edirne'de vatan savunmasında esir, Doğu Cephesi'nde muzaffer bir kumandan, Gümrü'de ve Kars'ta diplomat, Gürbüz Çocuklar Ordusu'nun "yetimler babası", Milli Mücadele Meclisi'nde milletvekili, Cumhuriyet'in ilk yıllarında muhalif siyasetçi, İstiklal Mahkemesi'nde ise idamla yargılanan bir sanık… Tüm bu sıfatların sahibi olan Kazım Karabekir, 65 yıllık ömrüne 68 eser sığdırarak Türk tarihinin en çok eser veren generali oldu. Onun tarihi hatırat olarak kaleme aldığı bir dönemin en yakın tanığı olan eserlerini sizlerle buluşturuyoruz.
ERMENİLER İLK BASKISINI SATIN ALIP YOK ETTİLER
Kazım Karabekir'in 1918 yılında İstanbul'da basılan İslâm Ahalinin Duçar Oldukları Mezalim Hakkında Vesaika Müstenid Malumât adlı eseri, Erzincan'dan başlayarak Erzurum, Kars, Arpaçayı, Ahılkelek gibi yerleri konu alır.
Kitapta, Ermenilerin yaptığı katliamlar, tahrip ettikleri yerlerle ilgili Karabekir'in tespitleri, çektirdiği fotoğraflar, inceleme ve vesikalar yayınlanmıştır.
İlk baskısı İstanbul'da Ermeniler tarafından satın alınıp yok edilen 68 sayfalık kitabın daha sonra birçok baskısı yapılır.