B kan grubu nasıl beslenmelidir? B kan grubu diyeti nedir? İşte B kan grubuna göre beslenme...
Kan grubu kişinin kan grubunun sağlığını ve kilo vermesini etkilediğini iddia eden bir diyettir. Bu beslenme şekli, kan grubunuza göre belirli besinleri serbest bırakıp belirli besinleri yasak kabul eder. Peki, B kan grubu beslenme şekli nasıl olmalıdır? B kan grubu özellikleri nelerdir? Kan grubu diyeti nedir? B kan grubuna sahip kişiler hangi besinleri tüketmeli? B kan grubuna zararlı yiyecekler neler? B kan grubu ne yemeli? İşte B kan grubuna göre beslenme...
Kan grubuna göre beslenme diyeti, kan grubununa bağlı olarak hangi yiyeceklerin bir kişinin iç kimyasıyla en iyi şekilde çalışacağını belirleyebileceğini ileri sürer. Peki, B kan grubuna sahip insanlar nasıl beslenmeli? İşte B kan grubuna göre beslenme...
B kan grubunun göçebe kan grubu olduğu ve Himalaya Bölgesine göç edenlerde görüldüğü belirlenmiş. Kan grubu B olanlarda süt ve süt ürünlerini rahatlıkla tüketebilmek gibi bir özellik var. B kan grubuna göre beslenenler, et seçiminde dikkatli olmalıdır.
B KAN GRUBU NASIL BESLENMELİ?
B kan grubu için yararlı sayılabilecek besinler arasında koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta, yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri; zeytinyağı, ceviz; inci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri; Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz; erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü; köri, reyhan (fesleğen), yeşil çay bulunuyor.
B KAN GRUBU İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLER
Zararlı olan yiyecekler arasında da deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti; dondurma, sakız; her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytinyağı ve keten yağı hariç)
kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri; enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası; aloe vera, hindistan cevizi; karabiber, beyaz biber, tarçın; jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek sayılabilir.