7 Güzel Adam'dan 70 alıntı
Her şeyin hızla anlaşılır olduğu bir çağda onlar; sükûneti, edebi ve adabı tavsiye ettiler. Edebiyatımızın tüm güzel özelliklerini, üzerlerine bir zırh gibi kuşandılar. Kendilerine laf atan, hor gören edepsizlere gül uzatarak edebiyatımıza damga vurdular. Sizler için edebiyatımızın yedi güzel adamından yetmiş alıntı derledik.
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
◾ Yedi arkadaşın bir yolda yürümesine dair en güzel tanımlamayı "Bu insanlar dev midir / Yatak görmemiş gövde midir" mısralarıyla Cahit Zarifoğlu yapar.
◾ Yedi Güzel Adam kavramı, yolları Maraş Lisesi'nde kesişen yedi arkadaşın edebi yolculuklarını beraber başlatarak, devam ettirmeleri sonucu ortaya çıkar. Yedi Güzel Adam olarak anılan isimler; Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Alaaddin Özdenören, Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Ali Kutlay'dır.
◾ Lakin Rasim Özdenören, Ali Kutlay edebi yaşantısına devam etmediği için "üstad" olarak anılan bir zatın yedinci olduğunu dile getirir. Bu "üstad" ise Yedi Güzel Adam ekibinin edebi eserlerini yayınlayan Sezai Karakoç'tur. Edebiyatımızın hemen her türünde kıymetli eserler veren bu zevat, bugün "edep" kavramıyla hatırlanır.