7 Güzel Adam'dan 70 alıntı
Her şeyin hızla anlaşılır olduğu bir çağda onlar; sükûneti, edebi ve adabı tavsiye ettiler. Edebiyatımızın tüm güzel özelliklerini, üzerlerine bir zırh gibi kuşandılar. Kendilerine laf atan, hor gören edepsizlere gül uzatarak edebiyatımıza damga vurdular. Sizler için edebiyatımızın yedi güzel adamından yetmiş alıntı derledik.
Giriş Tarihi: 22.10.2021
17:56
Güncelleme Tarihi: 20.10.2022
16:06
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
📌1933 doğumlu şair ve fikir adamı. Belli bir müddet memuriyet yaptıktan sonra daha fazla okumak ve yazmak maksadıyla istifa ederek Diriliş Yayınları ve Dergisi'ni kurdu. Yazdıkları ve işaret ettikleri ile kuşakları yetiştiren Karakoç, hala dava erliğini sürdürmektedir. Diriliş dergisi etrafında bir edebi akım oluşturdu.
🔍 Bilgi Notu: Sezai Karakoç etrafında toplanan gençleri iyiliğe, okuyamaya ve yazmaya yönlendirmiştir. Hayatı boyunca kimse üzerinden menfaat etmemiş nadir şairlerimizdendir.
Meşhur eserleri; ➡ Samanyolunda Ziyafet ➡ Diriliş Neslinin Amentüsü ➡ Şahdamar ➡ Taha'nın Kitabı ➡ Yitik Cennet
İslami geleneğin en gür sesi olan Sezai Karakoç hakkında detaylı okuma yapmak için tıklayın
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
📌1934-2019 yılları arasında yaşayan şair, yazar ve düşünce adamı. Memuriyetle uğraşan Pakdil, devrimci bir İslam kimliği oluşturmak uğruna büyük çaba sarf etti. Bu uğurda birçok eser yayınlayan yazar, ümmetin uyanışına vesile olmak için gayret gösterdi. Edebiyat dergisi etrafında bir akım doğmasına vesile oldu.
🔍 Bilgi Notu: Nuri Pakdil'in arkadaşları ile beraber lise döneminde yayınladığı Hamle dergisi, ulusal çapta dikkat çeker. Nuri Pakdil'in ismi, o günden itibaren edebiyat camiasında dillendirilmeye başlanır.
Meşhur eserleri; ➡ Bağlanma ➡ Anneler ve Kudüsler ➡ Biat ➡ Otel Gören Defterler ➡ Klas Duruş
Nuri Pakdil hakkında detaylı okuma yapmak için tıklayın
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
📌1940-1987 yılları arasında yaşayan şair. Yedi Güzel Adam içerisinde kurduğu şiir dili ile öne çıkar. Yalnız bir karakter ve derviş meşrep bir fıtrata sahip olan Zarifoğlu, Mavera dergisi etrafında bir edebi işçilik yaparak genç kuşaklara edebi zevk aşıladı.
🔍 Bilgi Notu: Cahit Zarifoğlu farklı maceralara açık bir karaktere sahiptir. Zarifoğlu gençliğinde, güreş ve uçuşa merak sardı. Lakin bu hususlarda ısrarcı olmadı.
Meşhur eserleri; ➡ İşaret Çocukları ➡ Menziller ➡ Yedi Güzel Adam ➡ Yaşamak ➡ Bir Değirmendir Bu Dünya
Cahit Zarifoğlu'nun hayatını okumak için tıklayın
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
📌1940 doğumlu öykü ve deneme yazarı. Yedi Güzel Adam içerisinde öykücü olarak öne çıkan yazar ayrıca deneme türünde de önemli bir noktada durur. Müslümanların modern çağ ile karşılaştıkları meselelere odaklanan Özdenören, eserlerinde bu hususu daima taze tutarak bir Müslüman bilincini diri tutmaya çalışır.
🔍 Bilgi Notu: Rasim Özdenören'e göre yazar, bir mektup yazdığında nasıl "ben bunu niye yazıyorum?" diye düşünmezse sanat eserinde de yazış sebebini düşünmez.
Meşhur eserleri; ➡ Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler ➡ Gül Yetiştiren Adam ➡ Aşkın Diyalektiği ➡ Eşikte Duran İnsan ➡ Açık Mektuplar
Rasim Özdenören'in fikir dünyasını tanımak için tıklayın
7 Güzel Adam'dan 70 Alıntı
📌1940-2003 yılları arasında yaşayan şair, yazar. Rasim Özdenören'in ikiz kardeşidir. Onu kendi kuşağı içerisinde öne çıkaran özelliği hüznüdür. Şiirlerinde ince bir hüzün havası sezilir.
🔍 Bilgi Notu: Rasim Özdenören ikiz kardeşi Alaeddin Özdenören için "dalgın, yanık ve yalnız" tanımlamasını yapar.
Meşhur eserleri; ➡ Bütün Şiirler ➡ Batılılaşma Üzerine ➡ İnsan ve İslam ➡ Unutulmuşluklar ➡ Şiirin Geçitleri
Alaeddin Özdenören'in hayat serüveni için tıklayın