Arama

Dünya edebiyatına damga vurmuş 10 psikoloji kitabı

Psikoloji biliminin değeri modern toplumda gün geçtikçe artıyor. Böylece birçok kişi kendi zihinsel sağlığına ilişkilin sorunlarla daha fazla ilgilenmeye başladığı için, psikoloji alanı giderek popüler hale geldi. Psikoloji kitapları sadece profesyoneller için değildir artık, büyük araştırma rehberleri haline gelmiştir. Sizler için en iyi 10 psikoloji kitabını derledik

  • 1
  • 13
PSİKOLOJİNİN ASIL AMACI NEDİR?
PSİKOLOJİNİN ASIL AMACI NEDİR?

Psikoloji; insan ve hayvanların davranışlarının bilişsel sürelerini inceleyen bilim dalıdır. İnsanların davranışlarının altında yatan nedenleri araştırarak, buna çözüm bulmaya çalışır. Psikolojinin asıl amacı ise insanların öncelikle kendi benlikleri, sonrasında ise toplumdaki diğer insanlarla uyumlu olmalarını sağlamaktır.

  • 2
  • 13
PSİKOLOGLAR NEYİ AÇIKLAMAYA ÇALIŞIR?
PSİKOLOGLAR NEYİ AÇIKLAMAYA ÇALIŞIR?

Psikolojinin temel varsayımlarından biri her insanın benzersiz olduğudur. Fakat aynı zamanda insanlar birbirlerine pek çok açıdan fazlasıyla benzerler. Dolayısıyla psikologlar, bir insanın diğer insanlarla neden benzer ve farklı olduğunu açıklamaya çalışırlar.

  • 3
  • 13
NEDEN PSİKOLOJİ KİTAPLARI OKURUZ?
NEDEN PSİKOLOJİ KİTAPLARI OKURUZ?

Bir de diğer insanların psikolojik yaşantılarını merak eden bir kitle vardır. Burada devreye derlememiz olan psikoloji kitapları giriyor. Bu kitaplar; bazen insanların travmatik ruh hallerini, kurgusal bir şekilde ele alıyor bazen de sadece ders verme amaçlı, eğitsel ve öğretici olarak yazılabiliyor.

  • 4
  • 13
SEVGİNİN VE ŞİDDETİN KAYNAĞI - ERICH FROMM
SEVGİNİN VE ŞİDDETİN KAYNAĞI - ERICH FROMM

"Yaratmayan insan yok etmek ister"

Yaşam yaratmak, güçsüz insanda bulunmayan birtakım nitelikleri gerektirir. Yaşamı yok etmekse yalnızca bir tek niteliği yani şiddete başvurmayı gerektirir. Güçsüz insan, tabancası, bıçağı ya da kuvvetli bir bileği olduğu sürece başkalarının ya da kendisinin içindeki yaşamı yok ederek onu aşabilir. Böylece, kendisini yadsıyan yaşamdan öç almış olur. Ödünleyici şiddet, güçsüzlükten doğan ve güçsüzlüğü ödünleyen bir şiddet türüdür. Yaratamayan bir insan, yok etmek ister, yaratırken yok ederken salt bir yaratık olma rolünün ötesine geçer.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…

  • 5
  • 13
KİTLELER PSİKOLOJİSİ - GUSTAVE LE BON
KİTLELER PSİKOLOJİSİ - GUSTAVE LE BON

''Düşünceler, duygular, heyecanlar, inançlar kitleler üzerinde mikropların sirayeti kadar güçlü etkilere sahiptirler.''

Kitleyi tanımak için her şeyden önce onun psişik yapısını bilmek gerekmez mi? Bu bireyin psikolojik yapısıyla ne derecede aynılık gösterir? İşte sosyal psikoloji bunu anlamak için uğraşıyor.

Kitleler, sosyal psikolojide, "grup" genel başlığı altında, çeşitli biçimlerde incelenmektedir. Bu konuda bütün dillerde sayısız kitaplar, araştırmalar var. Gustave Le Bon, büyük bir açıklıkla bu problemleri ele almaktadır. Onun yapmak istediği şey, bir kitlenin psikolojik yapısını çözmek ve mevcut fonksiyonlarıyla betimlemektir. Bu kitle neleri başarabilir, neler karşısında acizdir? Kitlelerin sevk ve idaresi nasıl olmalıdır? Zararlı kitle, faydalı kitle.. Kitle içinde, kalabalık içinde bireyin durumu.. İşte bütün bunlar eserde örneklerle açıklanacaktır.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN