Edebiyatımızdaki yazar ve şairlerin lakapları
Edebiyat tarihimize emek veren pek çok yazar, yazın yolculukları boyunca çeşitli lakaplarla anılmışlardır. Özellikle divan şairi ve halk ozanları mahlas isimle şiir yazma ya da söyleme geleneğinden dolayı lakap kullanmayı bir zorunluluk olarak görmüşlerdir. Kimi tek lakap ile bilinirdi kiminin lakap sayısı ise dörtten aşağı değildi. İşte edebiyatın önemli yazar ve şairlerinin lakapları...
Önceki Resimler için Tıklayınız
Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, Türk şair, romancı, oyun yazarı ve İslamcı ideolog. Necip Fazıl, 24 yaşındayken yayımladığı ikinci şiir kitabı Kaldırımlar ile tanınmıştır. 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanınmış ve o devirde Türk basınının merkezi olan Bâb-ı Âli'nin önde gelen isimleri arasında yer almıştır. Necip Fazıl hayatını üç safhaya ayırır: 1920-1934 genç bunalımlı şair, 1934-1945- mistik şair, 1945-1983 sabık şair. Necip Fazıl, 1934 yılından itibaren daha çok mistik ve tasavvufi bir şair kimliğini kazanır.
Arif Nihat Asya, Türk şair, öğretmen, siyasetçi. Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli temsilcilerindendir. Sade bir üslupla millî değerleri ve dini heyecanları işleyen şiirler yazmıştır. Bayrak, Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor, Fetih Davulları, Selimler, Kubbeler, Süleymaniye en tanınmış şiirleridir.