En iyi 25 bilim kurgu kitabı
Yakın ya da uzak gelecekle ilgili öykülerin bugün olası olmayan bilim ve teknoloji unsurlarını da kullanarak oluşturulmasıyla ortaya çıkan bilim kurgu, her zaman dönemin imkânsızlarını ele almayı başardı. Sizler için, gelecekle ilgili önemli mesajlar veren en iyi bilim kurgu kitaplarını derledik.
Giriş Tarihi: 21.10.2018
13:27
Güncelleme Tarihi: 21.10.2018
15:57
Dune serisi, okurları tarafından 20. yüzyılın en iyi bilim kurgu yapıtı seçildi. Modern edebiyatın en epik anlatılarından biri sayılan Dune, genç Paul Atreides'in hikâyesini anlatır. Atreides'in ailesi, evrendeki en önemli ve en değerli madde olan melanj 'baharatının' tek kaynağı olarak bilinen Arrakis gezegeninin kontrolünü kabul etmiştir. İmparatorluğun güçleri Arrakis'in kontrolü için birbirlerinin boğazına sarılırken, politika, din, ekoloji, teknoloji ve insani duyguların çok katmanlı, karmaşık etkileşiminden benzersiz bir hikâye doğacaktır.
Frank Herbert'ın yarattığı evren, yıllar boyunca milyonlarca okurun zihninde gerçekliğini kabul ettirdi. İyi bir bilim kurgu ve iyi bir edebiyat yapıtı okumak isteyen herkesin yolu Dune serisinde birleşiyor…
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Zamanda Kıvrılma - Madeleine L'Engle
Dış görünüşe aldanmamanız gereken bir dünyaya girmeye hazır olun. Meg'in babası beşinci boyuta zaman yolculuğu yapmanın imkânlarını araştırırken gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. Meg ile arkadaşı Calvin ve kardeşi Charles Wallace'ın onu bulup kurtarması gerekmektedir.
Ne var ki zamanda ve uzayda yolculuk yapmak zorunda kalacakları, farklı dünyalarla ve yaşam biçimleriyle karşılaşacakları bu macerada kahramanlarımız büyümek, kendilerini ve içinde yaşadıkları evreni daha yakından tanımak zorunda kalacaklar, hem de tüm korkularına rağmen… Bilimsel ögeleri heyecan ve macerayla harmanlayan bu bilim kurgu klasiği sizleri bekliyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Ünlü bilim kurgu yazarı Isaac Asimov'un bilim kurguya en büyük katkısı Üç Robot Kanunu'dur. Ben, Robot'ta, Isaac Asimov en ünlü 9 robot öyküsü nü topladı. Bu öyküler, gelecek nesillerin robot öyküleri için bir yol gösterici olmuş, bilim kurguda robotun ciddiye alınmasını sağladı. Asimov, bu öykülerle konuşma yetisi olmayan robotlardan insanlığın iyiliğini gözeten makinelere kadar, robot tarihinin izini sürüyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Bitmeyen Savaş - Joe Haldeman
Joe Haldeman, yalnızca tarihin en iyi bilim kurgucularından biri değil ayrıca bir Vietnam gazisidir. İnsanlığın, çökmüş yıldızlar aracılığıyla galaksinin çeşitli yerlerine anında seyahat edebildiği bir gelecekte, insanlar Tauranlar dedikleri, iletişim kuramadıkları bir uzaylı ırkla savaştadır. Dünyanın geleceği parlak gençlerinden oluşan elit saldırı takımlarından oluşan ordu, çeşitli liman gezegenlerin kontrolü için bu ırkla çatışma halindedir.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
1941 yılında genç bir bilim insanı ve yazar olarak Isaac Asimov, Edward Gibbon'ın yazdığı Roma İmparatorluğu'nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi'nden etkilenerek çağının çok ötesinde bir destan yazdı: Galaktik İmparatorluk'un çöküşü ve İkinci Galaktik İmparatorluk, dönemindeki güvenli ortamdan geçmişe bakan bir bakış açısıyla anlatıldı. İşte bu süreç sonucunda "Tarih tahmin edilebilir mi?", "Toplum nasıl yönetilmeli?" ya da "İmparatorluklar neden yükselir ve çöker?" gibi soruları sormaktan çekinmeyen destansı Vakıf Serisi ortaya çıktı.
Galaktik İmparatorluk'un altın çağıydı. Binlerce yıldır gezegenler bu kadim medeniyetçe yönetiliyordu. Ancak bir adam, imparatorluğun çökeceğini öngördü: Psikotarih biliminin öncüsü Hari Seldon... Tahminlerine göre galaktik savaş kaçınılmazdı. Bu durumu olabildiğince ertelemek adına iki Vakıf kurdu; biri imparatorluğun sahip olduğu binlerce yıllık bilgiyi korumakla yükümlüydü, diğerinin ise ne yeri ne de amacı biliniyordu. İmparatorluk çökmeye başlayınca Galaktik Ansiklopedi üzerinde çalışan Birinci Vakıf sakinleri, Seldon'ın onlar için tahminlerinin de ötesinde bir rol biçtiğini anlayacaktı.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…