Kütüphanenizde bulunması gereken şiir kitapları
Şiir konusunda insanlar genelde iki uç noktaya ayrılır. Seven çok sever, sevmeyen de şiiri ve şiir seveni eleştirir durur. Oysa şiir, bir duyguyu karşındakine aktarmanın en güzel yoludur. Belki bu yüzdendir, tarif edemediğimiz bir duyguya, bir şairin dizesinde rastgelmek. Kütüphanenizde bulunması gereken şiir kitaplarını derledik.
Giriş Tarihi: 09.10.2019
09:37
Güncelleme Tarihi: 09.10.2019
09:54
Hasretinden Prangalar Eskittim - Ahmed Arif
Hasretinden Prangalar Eskittim, ilk kez 1968 yılında yayımlandı. O tarihten günümüze defalarca baskı yaptı. Birbirini takip eden birkaç kuşağın ellerinde, sözlerinde ve şarkılarındaydı. Birçok kişinin acı tatlı hatıralarında unutulmaz, özel bir yeri oldu. Ahmed Arif şiirleri bizce, hem şairin kendi kuşağının hem de ardından 68-78 kuşaklarının memleket ve halk sevgisini simgeliyor.
AY KARANLIK
Maviye Maviye çalar gözlerin, Yangın mavisine Rüzgarda asi, Körsem, Senden gayrısına yoksam, Bozuksam, Can benim, düş benim, Ellere nesi? Hadi gel, Ay karanlık... Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
İsmet Özel'in kırk yaşına kadar yayınladığı dört şiir kitabındaki ve bazı dergilerde yer alan şiirleri Erbain kitabında toplanmıştır. Özel, 9 şiir, 22 deneme, söyleşi, mektup ve 5 çeviri kitabına imza attı. 1978 yılında kaleme aldığı Üç Mesele (Teknik, Medeniyet, Yabancılaşma) en önemli kitaplarından biridir. 2007 yılında kurulan İstiklal Marşı Derneği'nin kurucusu ve hâlen genel başkanıdır.
MAZOT
"Ağlamadan dillerim dolaşmadan yumruğum çözülmeden gecenin karşısında şafaktan utanmayıp utandırmadan aşkı üzerime yüreğimden başka muska takmadan konuşmak istiyorum. Şehre neden esmer ve dölek yüzümle döndüm dağlardan kar vakti tarlaları kımıldatan soluğum niyedir sarmalasın vites dişlilerini defneler, nakışlar yok alnımda neden."
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Monna Rosa Şiirler I - Sezai Karakoç
Bu kitabı oluşturan şiirlerden Rüzgâr, 1951'de Hisar Dergisi'nde,Yağmur Duası, 1952'de Mülkiye Dergisi'nde, Monna Rosa I, 1952 Haziran'ında Hisar Dergisi'nde, 1953'de Mülkiye Dergisi'nde, 1956'da Büyük Doğu Günlük Gazetesi'nde, Monna Rosa II, III, Ve Monna Rosa, 1953'de Mülkiye Dergisi'nde, İşaret adlı şiir 1954'de Hisar Dergisi'nde yayınlanmıştır. Yazıldıkları tarihte yarım kalmış olan Kader Yolu ve Kayboluş şiirleri ise, tamamlanarak, ilk kez bu kitapla yayınlanmış olmaktadır. Monna Rosa'nın okunuşu Mona Roza şeklindedir.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Yedi Güzel Adam, ortaya koydukları eserler ve tamamen yerli kaygılarla verdikleri mücadelelerle Türk okuru nezdinde özel bir yere sahiptir. Beş yıl önce âhirete göçmüş olan Erdem Bayazıt da bu müstesna insanlardan biridir. Şiirler, onun yayınlanmış tüm eserlerini ihtiva ediyor.
BULMAK
Bir an kayboldun gibi! yaşadım kıyameti Yoruldun ama buldun ey kalbim emaneti Yeniden su yürüdü dalıma yaprağıma Bir bakışın can verdi kurumuş toprağıma...
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Bütün Şiirleri - Ahmet Hamdi Tanpınar
Ahmet Hamdi Tanpınar şiiri hayatının en büyük ihtirası haline getirmiş, fakat asıl kabiliyetini şiir estetiğine göre yazdığı mensur eserlerde göstermiştir. İlk şiiri 1920'de yayımlanmıştır. Geniş okuyucu kitlesi onu umumiyetle lise kitaplarına ve antolojilere giren 'Bursa'da Zaman' şiiri ile tanır. Altmış kadar şiirinden ancak otuz yedisi ile, tek şiir kitabını ölümüne yakın çıkardı: Şiirler. Şiirlerinde bir imaj ve müzik kaygısı taşıdığı, hikâye ve romanlarında da, başta zaman teması olmak üzere, psikolojik anları yansıttığı görülür.
BİR GÜL TAZELİĞİ "Bir gül tazeliği içinde her an Fildişi köpükten ve parıltıdan Mahmur, uğultulu yaz sabahları, O üst üste rüya, cenup rüzgârı."
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…