Nurullah Genç'ten alıntılar
Modern zamanın dervişi olarak adlandırılan Nurullah Genç, 1990 Türkiye Diyanet Vakfı N'at-ı Şerif Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü. Divan ve hece şiiri estetiğiyle ördüğü zengin imgelerle dolu şiir dünyasıyla insanların ufkunu açan Nurullah Genç, tren garında başlayan şiir yolculuğuna ömrü boyunca devam etti. Sizler için Nurullah Genç'ten 20 alıntıyı derledik.
Önceki Resimler için Tıklayınız
Nurullah Genç'in Fikriyat'taki tüm yazıları için tıklayın.
Nurullah Genç, 09.09.1960 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğdu. İlkokulu, köyünde okul olmadığı için, akrabalarının yanında iki ayrı köyde iki yıl üç ay okuyarak bitirdi. Ortaokul birinci sınıf için Kars'a gitti; teyzesinin yanında Merkez Ortaokuluna devam etti. Amcası köyden Horasan'a evini taşıyınca, ortaokul 2 ve 3. sınıfları onun yanında okudu ve Horasan Ortaokulu'ndan diploma aldı. Ortaokul 2. sınıftan itibaren çalışmaya başladı. Boyacılık, garsonluk, bulaşıkçılık yaptı.
1983'te Erzurum Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Yüksek Lisansını tamamladı, asistan, doktor, doçent profesör oldu. Yazın dünyasına şiirle giriş yaptı. Yaşar Garip Koyuncu takma adını da kullanan Genç'in şiirleri, öyküleri ve yazıları Aylık Dergi, Güldeste, Mesaj, Meşale, Gurbet, Sur, Genç Kuşak, Varide, Dolunay dergileri ile Yeni Devir ve Milli Gazete'de yer aldı.