Sizi başarıya götürecek 15 kitap
Kişisel gelişim, insanın toplumda güçlü ve verimli bir birey olması için gereken en önemli kavramlardan birisidir. Başarılı olmayı çok düşündüğümüz belli, ama başarılı olmak için ne yapıyoruz ? Sizi başarıya götürecek bu yolda kılavuzunuz olacak 15 kitabı sizin için derledik.
Giriş Tarihi: 10.10.2018
16:26
Güncelleme Tarihi: 10.10.2018
17:59
Mutluluk Bir Alışkanlıktır - Maxwell Maltz
Pek çoğumuz acı yoksa kazanç da yok inancıyla yaşıyoruz. Ancak bu yaklaşım içimize korku, hayal kırıklığı ve kendinden şüphe tohumlarını atmaktadır. Peki acı çekmeden de mutlu olabileceğinizi biliyor musunuz? Bunu anlamak ve mutluluğu ıskalamamak için bilinçaltının sesine kulak verin çünkü bilinçaltı düşüncenin toprağı gibidir. Farkı yaratan ise nasıl düşündüğünüzdür.
Düşünme biçimini değiştirerek hayatınızın yönünü belirleyebilirsiniz. Mutluluk ve başarı nasıl alışkanlığınız haline geliyorsa mutsuzluk ve başarısızlık da peşinizi bırakmayan alışkanlıklara dönüşebilir...
Kendiniz olma gücünü ve cesaretini göstermek için bugün çok geç değil.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
İşbaşında Duygusal Zeka - Daniel Goleman
Çığır açan kitabı 'Duygusal Zeka' ile gündelik söz dağarcığımıza yeni bir deyim katan Daniel Goleman, yine devrim yaratacak bu kitabında, işyerinde başarının ölçütünü yeniden tanımlıyor. İş dünyasındaki liderlerle kurduğu bağlantının yanı sıra 500'den fazla şirkette yapılan incelemelerden elde edilen verilere dayanarak, her alanda yıldız elemanları ortaya çıkaran becerileri açıklıyor. Başlangıç düzeyindeki işlerden en üst yönetime kadar, başarıyı getiren en önemli etkenin IQ, teknik uzmanlık ya da parlak diplomalar değil, duygusal zeka olduğunu kanıtlıyor ve bu alandaki yeterliklerin günümüz iş piyasasında taşıdığı birincil değeri gözler önüne seriyor.
Beyin bilimi ve insan davranışlarıyla ilgili son araştırmalara göre, hepimiz duygusal zekamızı genişletme potansiyeline sahibiz. Goleman, bu paha biçilmez yetenekleri geliştirmemiz için bilimsel verilere dayanarak bize yol gösteriyor ve geleneksel şirket eğilimlerinin neden zaman kaybından ibaret olduğunu açıklıyor.
'İşbaşında Duygusal Zeka', önümüzdeki yıllarda şirketlerin çalışma biçimini ve onlara önderlik eden kişilerin davranış tarzını kesinlikle değiştirecektir.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Beşinci Disiplin - Peter M. Senge
Sorunları parçalara ayırmaya, dünyayı bölümlemeye daha çok küçük yaşlardan alıştırılırız. Her ne kadar bu, karmaşık işler ve konularla daha kolay baş edebilmemizi sağlarsa da karşılığında görünmeyen, büyük bir bedel öderiz. Bundan böyle eylemlerimizin sonuçlarını göremez olur, daha ileri bir aşamayla bağlantısını kurma yeteneğimizi de yitiririz. Resmi, bir bütün halinde görme çabasına girdiğimizde ise zihnimizde parçaları yeniden bir araya getirmeye, tüm parçaları sıralayıp düzenlemeye çalışırız.
Oysa bu boşuna bir çabadır, kırık bir aynanın parçalarını birleştirerek gerçek görüntüye ulaşamayız. Beşinci Disiplin'de sunulan araçlar ve düşünceler, dünyanın birbirinden ayrı, birbiriyle ilişkisi bulunmayan güçlerden yaratıldığı yolundaki yanılsamayı yıkmak içindir. Bu yanılsamadan vazgeçtiğimiz gün "öğrenen örgütler"i kurabiliriz. Bu tür örgütlenmelerde kişiler istedikleri sonuçlara ulaşabilmek için kapasitelerini sürekli genişletirler. Yeni ve coşkulu düşünme tarzları beslenir, kolektif özlemlere gem vurulmaz. İnsanlar, sürekli olarak nasıl birlikte öğrenilebileceğini öğrenirler. Rakiplerimizden daha hızlı öğrenme yeteneğine sahip olmamız, tek rekabet avantajımız olabilir. Dünya kendi içinde daha bağlantılı hale geldiği ve daha karmaşık ve dinamik özellikler iş dünyasında ağır bastığı sürece, çalışmak daha "öğrenmeci" olmalıdır. Beşinci Disiplin, her yöneticinin başucu kitabı olmaya adaydır.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
İnsan Mühendisliği - Nüvit Osmay
Nüvit Osmay, Türkiye'de modern başarı kültürünün üreticilerinden biridir. Amerikalı yazar Dale Carnegie'nin kurslarına katılmış, eğitmenlik sertifikası aldı. Daha sonraki yıllarda Türkiye'de bu programa kendi yorumunu da katarak Düşün, Konuş, Dinle (DKD) Okulu'nu kurdu. Bu okulun kurslarına katılan binlerce kişi çok iyi yerlere geldi. Nüvit Osmay, 1970-1980 döneminde TÜBİTAK'ın Bilim Teknik dergisinin yayın yönetmenliğini yapmış, bu derginin tirajını 15.000'den devralıp 95.000'e çıkardı.
İnsan mühendisliği, Türkiye'nin bir kişisel gelişim ve yönetim kılavuzu klasiğidir. Zengin içeriğiyle Türkçenin en çok alıntı yapılan, eserlerinden biri olmuştur. İnsan Mühendisliği'nin bir özelliği de modern yönetim, eğitim ve kişisel gelişim öğreti ve uygulamalarını Türkçeye kazandıran ilk eserlerden biri olmasıdır. Kapsamının genişliğini ve içeriğinin zenginliğini anlamak için 'içindekiler' kısmına bakılması yeterlidir.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…
Yaratıcı Beyin, Dehanın Nörobilimi - Nancy C. Andreasen
Yaratıcılık olarak adlandırdığımız o benzersiz özgünlük nasıl ortaya çıkıyor?
Herkes "yaratıcı" olabilir mi?
Yaratıcılık "deha ve deliliğin sınırında olanlar" için midir?
Iowa Üniversitesi Psikiyatri Bölümünde, yaratıcılık ve beyin konularındaki araştırmalarını sürdüren Ulusal Bilim Madalyası sahibi Nancy Andreasen, yaratıcılığın aslında yalnızca yaşamın farklı parçalarının yeni ve beklenmedik şekilde bir araya getirilmesi olduğunu, yani zeka ve yetenekten bağımsız olarak ortaya çıkabileceğini söylüyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…